Financial Times’da bilim yorumcusu olan Anjana Ahuja ise son yayınlanan yazısında çok önemli bir detaya dikkat çekti.

Çarşamba günü, Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen aşı İngiltere tarafından onaylandı ve bu aşı, büyük ölçekli klinik denemelerden sonra herhangi bir ülkede toplu kullanım için onaylanan ilk koronavirüs aşısı oldu. Aşı aynı zamanda en etkili olan aşılardan biri olarak
uygulanan kişilerin yüzde 95'ini virüsten korur.

AŞI KARŞITLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

İngiliz Akademisi ve Kraliyet Derneği tarafından geçen ay yayınlanan bir rapor, insanların yüzde 9'unun aşı olma ihtimalinin çok düşük olduğunu ve yüzde 27'sinin belirsiz olduğunu ileri sürdü. 

Oxford üniversitesinde sosyoloji profesörü olan Melinda Mills, güvenlik konusundaki endişeleri gidermek ve aşı için destek oluşturmak için halka açık bir konuşma yapılması çağrısında bulundu. 

Bu çalışma, özellikle aşıların aceleye getirildiği korkularını yatıştırmak için bir an önce yapılmalıdır.

İŞTE O DETAY

Yorumcu Anjana Ahuja yazısında, ‘’Salgın küresel bir acil durumdur, ulusal değil. Bu dönüm noktası, bilimin ulusal sınırları aştığının dokunaklı bir simgesidir: aşı Almanya'da Türk göçmenlerin çocukları tarafından geliştirilmiştir; Almanya, ABD, Türkiye, Güney Afrika,
Brezilya ve Arjantin'de test edilmiştir; Belçika'da üretilmiştir ve ilk olarak İngiltere'de onaylanmıştır. Gerçekten, dünya için çok büyük bir an’’ şeklinde yazdı.

(Financial Times)
Çeviri: İsmail Cömert