Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Baş Epidemiyoloğu Wu Zunyou, “Muhtemel maymun çiçeği enfeksiyonunu önlemek ve sağlıklı yaşam tarzımızın bir parçası olarak, yabancılarla doğrudan ten tene temas etmemelisiniz” diye kaydetti. 

Wu ayrıca, son üç hafta içinde yurt dışında bulunan insanlarla ve tüm "yabancılarla ten temasından" kaçınmaları çağrısında bulunurken, “Maymun çiçeği salgınının gözetimini ve önlenmesini toplumsal düzeyde güçlendirmek gerekli ve çok önemli” diye ekledi.

ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI

Sosyal medya hesabından paylaştığı bu sözler sosyal medyada geniş çapta paylaşıldı, ancak ilk gönderisinin altındaki yorumlar bölümü Pazar günü ve Pazartesi gününün erken saatlerinde kaldırıldı. Kaldırılan gönderilerden bazıları, Çin'de birçoğu uzun süredir ikamet eden ve Covid-19 engelleri nedeniyle son zamanlarda ayrılmamış olan yabancıların neden yerel halktan daha tehlikeli görüldüğünü sorguladı.

Maymun çiçeğinin endemik olmadığı yaklaşık 90 ülke, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel bir sağlık acil durumu ilan ettiği viral hastalık virüsünü bildirdi. 60 binden fazla teyit edilmiş vaka var ve bazı endemik olmayan ülkelerden bazıları ilk ölümlerini bildirdi. (Guardian)