Uluslararası bir aşı olan Dünya Sağlık Örgütü GAVI ile ortak çalışan UNICEF'in ortak açıklamasına göre, COVAX programı Hindistan Serum Enstitüsü tarafından üretilen AstraZeneca aşısının 3,94 milyon dozunu Mumbai'den Abuja'ya sevk etti.

DEVAMI GELECEK

Açıklamada, bugünkü teslimatın Nijerya'ya ulaşan ve önümüzdeki günlerde ve haftalarda da devam edecek olan ilk aşı dalgasının bir parçası olduğu belirtildi. Nijerya, 200 milyondan fazla sakiniyle Afrika’nın en kalabalık ülkesi ve son zamanlarda corona virüs vakalarında ciddi bir artış yaşadı. Salı günü itibariyle Batı Afrika ülkesi, bin 915 ölüm dahil toplam 156 bin 17 vaka kaydetti.

92 ÜLKEDEN BİRİ

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF'e göre, COVAX programının 2021'in ilk çeyreğinde Afrika'ya yaklaşık 90 milyon doz corona virüs aşısı göndermesi bekleniyor. Nijerya, COVAX girişimi aracılığıyla ücretsiz olarak aşı alacak olan dünya çapında 92 ülke arasındadır. Bununla birlikte, COVAX girişimi, aşıların küresel dağıtımını geciktiren lojistik problemlerin yanı sıra ciddi şekilde sınırlı doz tedariki nedeniyle planlandığı gibi hayata geçirilememişti. (AP)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com