“Bu gece omuzlarımızı silkebilir ve gülümsemeyi tekrar bulabiliriz. İnanılmaz derecede iyi haberlerimiz var, artık Danimarka'daki son koronavirüs kısıtlamalarını kaldırabiliriz." dedi. şu an yurt dışından Danimarka'ya girmeden önce Covid-19 testi yaptırma zorunluluğu var.

BAŞBAKAN: TEKRAR GÜLÜMSEYEBİLİRİZ

Başbakan Mette Frederiksen yaptığı açıklamada, “Bu gece omuzlarımızı silkip gülümsemeyi tekrar bulabiliriz. İnanılmaz derecede iyi haberlerimiz var, şimdi Danimarka'daki son coronavirüs kısıtlamalarını kaldırabiliriz” diyerek, kısıtlamaların büyük kısmının 1 Şubat'a kadar kaldırılacağını açıkladı. Şimdilik yürürlükte kalacak tek önlem, yurtdışından Danimarka'ya girmeden önce Covid-19 testi zorunluluğudur.

Sağlık Bakanı MagnusHeunicke, "enfeksiyonlar ve yoğun bakım hastaları arasında bir ayrışma olduğunu ve bunun esas olarak Danimarkalılar arasında yeniden aşılamaya olan büyük bağlılıktan kaynaklandığını" belirterek, “Güvenli ve şimdi yapılması gereken doğru şeyin olmasının nedeni bu” dedi.Heunicke, Covid-19'un 1 Şubat'tan itibaren artık "sosyal açıdan kritik bir hastalık" olarak kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Danimarka pandeminin başlangıcından bu yana 3 bin 635 ölüm ve yaklaşık 1.5 milyon vaka kaydetti. Yalnızca son iki ayda ciddi sayıda vaka kaydedildi. Bununla birlikte, ülkedeki ölümler Aralık 2020'de zirveye ulaştı. Danimarkalıların yaklaşık yüzde 80'i iki doz Covid-19 aşısı ile aşılanırken, nüfusun yarısı güçlendirici dozu aldı.(RT)