DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr.MatshidisoMoeti yaptığı açıklamada, "Üçüncü dalga hızlanıyor, daha hızlı yayılıyor, daha sert vuruyor. Bu inanılmaz derecede endişe verici’’ dedi. 

DELTA VARYANTI YAYILIYOR

Afrika ülkeleri 5 milyondan fazla vaka ve yaklaşık 140 bin ölüm kaydetti, ancak gerçek sayıların çok daha yüksek olduğu düşünülüyor.

Kıtadaki vakalar, Mayıs ayının başından bu yana arka arkaya beş hafta arttı. Güney Afrika, Uganda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, artışın en şiddetli göründüğü ve sağlık sistemlerinin boğulmaya yakın olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Yetkililer, halk sağlığı önlemlerine uyumun azalması, artan hareket ve şu anda Demokratik Kongo Cumhuriyetive Uganda'da baskın olan Delta varyantının yayılması gibi faktörleri suçluyor.

KENYA’DA MİTİNGLERE DEVAM

Güney Yarım Küre’de kış aylarında enfeksiyonlardaki artış tahmin ediliyordu ve bu da, Güney Afrika'da eyalet ve ulusal yetkililerin eleştirilmesine yol açtı. Ayrıca, bir dizi yolsuzluk skandalı öfkeyi körükledi. Ülkenin sağlık bakanı, yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma açılana kadar görevden alındı.

Kenya'da politikacılar, sağlık uzmanlarının uyarılarına rağmen toplu mitinglere devam etme kararı aldı.

(Guardian)