Dünya Sağlık Örgütü’nün önemli isimlerinden Maria Van Kerkhove, Omicron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Van Kerkhove, birçok ülkenin Omicron salgınında çok yüksek rakamlara ulaşmadığına dikkat çekerek, “Birçok ülkede Omicron vakaları tavan yapmadı henüz. Birçok ülkede aşılama oranları düşük dolayısıyla dikkatli olunması gerektiği çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus ise ''Daha çok bulaşma daha çok ölüm anlamına geliyor. Ülkelerin tamamen kapanmaları gerektiğini söylemiyoruz fakat ellerindeki bütün silahlarla ki sadece aşı da değil, insanlarını korumaları gerektiğini söylüyoruz” dedi.

57 ÜLKEDE TESPİT EDİLDİ

Diğer yandan DSÖ’nün haftalık Covid-19 Güncelleme Raporu’nda Omicron varyantı ile ilgili yeni veriler de kamuoyu ile paylaşıldı. DSÖ, 57 ülkede Omicron varyantı tespit edildiğini duyurdu.

Fransız Haber Ajansı AFP’de yer alan haberde ise 24 Ocak-30 Ocak tarihleri arasındaki verileri derleyen uzmanlar Omicron varyantının diğer koronavirüsü türlerini geride bırakarak baskın varyant haline gelmeye başladığını açıkladı.

DSÖ son 1 ayda tespit edilen koronavirüsü varyantlarından yüzde 93’ünün Omicron varyantı ve alt türleri olduğunu bildirdi.