Birleşik Krallık'ta olduğunu iddia eden bir ajansın kendileriyle e-posta yoluyla iletişime geçerek "ortaklık" önerdiğini söylüyorlar.

‘KENDİ PAYLAŞIMINIZ GİBİ YAYINLAYIN’’

1,17 milyon YouTube abonesi bulunan Léo Grasset, "gizli kalmak isteyen" bir müşteriden "devasa bir bütçe" sözü verildiğini’’ açıklayan bir tweet attı. Ajansın verdiği adresin sahte göründüğünü söyledi.

Léo Grasset, ajansın talimatlarını, ortaklık teklifini kabul ederse "reklam" veya "sponsorlu video" gibi kelimeleri kullanmamaya çağırdığını söyledi. Grasset, e-posta’da "Malzemeyi kendi bağımsız paylaşımınız olarak sunun" şeklinde kaydedildiğini ekledi.

BAKAN: NEREDEN GELDİĞİNİ BİLMİYORUM

Hepsi sağlık ve bilim alanında yer alan diğer birkaç Fransız sosyal medya influencerı, benzer bir teklifle temasa geçildiğini söyledi.

85 binden fazla Instagram takipçisi olan bir hastane stajyeri olan Et Ça Se Dit Médecin, bir Fransız kanalına, hesabında paylaşacağı 30 saniyelik bir hikaye için 2 bin 50 avro teklif edildiğini söyledi.

Bu arada Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, "Bu [ortaklık teklifinin] Fransa'dan veya yurtdışından nereden geldiğini bilmiyorum" dedi.

(BBC, Çeviri:polemikhaber)