Covid-19 testi pozitif çıkanlar ve yakın temasları şu anda 10 gün boyunca izole olmak zorunda, ancak son araştırmalar uyumluluğun düşük olabileceğini öne sürdü. 

Bir çalışma, Covid-19 semptomları olan kişilerin sadece yaklaşık yüzde 50'sinin kendi kendine izolasyona tamamen bağlı kaldığını söyledi.

Pazar günü başlayan ve ülkenin sağlık otoriteleri tarafından yönetilen deneme, yakın temaslıların günlük testlerinin kullanımının insanların tecrit etme ihtiyacını azaltıp azaltamayacağını araştıracak.

‘’HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ’’

Ulusal Enfeksiyon Hizmetleri Direktörü Isabel Oliver, "Covid-19 testi pozitif çıkan biriyle temas kurduğunuzda izole etmenin zor olduğunu biliyoruz, ancak bu enfeksiyonun yayılmasını durdurmak hayati derecede önemlidir" dedi.

Oliver sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışma, kendi kendine izolasyon ihtiyacını potansiyel olarak azaltmak için günlük testlerin işe yarayıp yaramayacağını belirlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda iletim zincirlerinin durdurulmasını sağlamaya da yardımcı olacak’’ 

Oliver, “Temaslı vakalar daha yüksek enfeksiyon riski altındadır, bu nedenle onları test etmek, daha fazla yayılmayı önlemenin çok etkili bir yoludur. Bu çalışma, günlük temas testi
değerlendirmemizin ve test yaklaşımının nasıl gelişebileceğinin önemli bir bölümünü oluşturacak" yorumunda bulundu.

DURUMA GÖRE PCR TESTİ YAPILACAK

Çalışma, yanal akış ve PCR testleri olmak üzere iki tür corona virüs testinden oluşacak. 

İlki daha hızlı ve daha ucuz. 

İnsanlar bunları 30 dakika içinde sonuçları ile evde kendileri yapabilecekler ama bunların sonuçları, PCR testlerinden daha az doğru. 

Testler negatif çıkarsa, kişi tecrit etmek zorunda kalmayacak. Yedi günlük sürenin başında ve sonunda ve yanal akış testi pozitifse PCR testleri yapılacak.

BAKAN: DURUMU LEHİMİZE ÇEVİRECEK

Sağlık bakanı Matt Hancock, "Bu yeni pilot uygulama, pozitif Covid-19 vakalarıyla temas kuran kişilere kendi kendini izolasyona uygun bir alternatif sunarak kadranı lehimize değiştirmeye yardımcı olabilir ve insanların işe devam etmelerine ve hayatlarını yaşamalarına olanak tanıyacak’’ dedi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)