Ülke yöneticileri endişeli. Observer için yapılan yeni bir Opinium anketine göre, halkın üçte birinden fazlası Covid-19 aşısını olma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu tarafından acil kullanım için Pfizer / BioNTech aşısının onaylanmasının ardından, halkın ne zaman aşı alacakları konusunda çok daha iyimser hale geldiği bulundu. 

Şimdi halkın yüzde 60’ı Nisan ayı sonunda “kendileri gibi insanlara” sunulacağını düşünüyor. Bu, iki hafta önceki yüzde 49'du. Yaşlı insanlar daha da iyimser ve çoğunlukta, yani yüzde 52 Şubat ayı sonunda aşı olacaklarını düşünüyor.

YAN ETKİLERDEN KORKU ÇOĞUNLUKTA

Bununla birlikte, bakanların ele alması gereken bazı temel endişeler var. Halkın üçte birinden fazlası (yüzde 35) aşı olmayacaklarını söylerken, yüzde 48’i güvenli olmayacağından endişe duyuyor, yüzde 47’si etkili olmayacağından ve yüzde 55’i yan etkileri olacağından endişe ediyor.

İYİMSER ARTIŞLAR

Endişelere rağmen, aşı olmak istemeyenlerin miktarı, gittikçe azalıyor. İki hafta yüzde 24 olan yüzdelik dilim, bu hafta yüzde 20’ye düştü. Ayrıca, bu koşullarda aşı olabilecek insan yüzdesi de yüzde 67’den yüzde 68’e çıktı.

(Guardian)
Çeviri: İsmail Cömert