İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, önelmlerin mart ayından itibaren 4 kademeli olarak düşürüleceğini açıklamasını değerlendirdi.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: AÇILACAĞIZ DEMEK FALCILIK OLUR

Mart ayıyla birlikte başlayacak olan 'kademeli normalleşme'yi eleştiren Küçükosmanoğlu, iki hafta sonrasının söylenip 'açılacağız' denilmesini "falcılık" olarak yorumladı.

"DAHA NET" KONUŞULMASI İSTEĞİ

Vakaların azalıp azalmayacağının bilinemediğine dikkati çeken Küçükosmanoğlu, "Onun yerine, ‘vakalar bir hafta yüz binde 50’nin altında seyrettikten sonra açılma olur, 50’nin üzerine çıktığında şu tedbirler alınır, 100’ün üzerine çıktığında kapatılır’ gibi daha net konuşulması gerekir" diye konuştu.

BÖLGESEL TEDBİRLER

Küçükosmanoğlu, tedbirlerin salgının bölgelere göre seyri göz önüne alınarak getirilmesi taraftarı olduklarını belirterek "Hatta tedbirler ilçeler gibi daha da indirgenebilir. Mesela bir köyde vaka sayısı çok düşükse veya yoksa orada okulun açılmasında bir sorun olmayabilir" dedi.

Aşılama konusunda ise yavaş bir ilerleme kaydedildiğini ifad eden Küçükosmanoğlu, "Bakanın da kısmen itiraf ettiği gibi elimizde yeterli aşı yok. Gelen aşıların kullanılır hale gelmesi için bir süre geçmesi gerekiyor, aşıyı olduktan sonra ikinci dozunu olmanız için bir ay geçmesi gerekiyor, ikinci dozdan 2 hafta sonra da koruyuculuk olduğunu düşünürsek toplumun yüzde 60-70’inin aşılanması için neredeyse 1 yıla yakın bir süre geçmesi gerekiyor. Yani süreç yavaş ilerliyor" ifadelerini kullandı.