Quebec'te restoranlar, tiyatrolar, barlar ve kumarhaneler gibi zorunlu olmayan mekanlarda aşı kanıtı zaten gereklidir. Yeni kurala göre, aşısız sakinler bira ve şarap satan marketlere erişmeye devam edebilecek, ancak yasal olarak sert içki satın almaları esasen yasaklanacak.

‘ÖFKE BÜYÜYOR’

İddiaya göre hareket, Covid-19 aşılarını yaptırmayı reddeden inatçı Quebeclilere yönelik kısıtlamaları sıkılaştırmaya yönelik kamuoyu baskısının ortasında geldi. Legault'un halk sağlığı yetkililerine başka hangi tür işletmelerin aşı pasaportu talep etmeye zorlanabileceği konusunda sorguladığı ve gazetecilere verdiği demeçte, aşısız vatandaşlara karşı “belirli bir öfke olduğunu anlıyorum” dedi.

İronik olarak, içki ve kenevir mağazalarındaki yeni aşı şartı sadece alışveriş yapanlar için geçerli olacak. Journal de Montreal, çalışanların aşı olmaya zorlanmayacaklarını söyledi.

Tüm Quebec sakinlerinin yaklaşık yüzde 85'ien az bir aşı dozu aldı, ancak bu, Covid-19'un yayılmasını durdurmadı. Eyalet, geçen hafta günde ortalama 15 bin yeni enfeksiyon gördü. (RT)