Türkiye genelinde başlayan corona virüs aşılamasında öncelik sağlık çalışanlarına verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da aşı yaptırdıktan sonra tüm parti başkanlarına aşı yaptırma çağrısında bulundu. Best FM'de 'Sorel Dağıstanlı ile Konuşan Türkiye' programına katılan Kılıçdaroğlu, corona virüsü aşısı olacağını açıkladı.

“AŞIYLA İLGİLİ BİR KAYGIM YOK”

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisini arayarak aşı olmak için çağrıda bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Tabi dedim. Hekimler aşı olmamızı istiyorlar biz de doğal olarak aşı oluruz. ‘Ben de gerekirse refakat ederim aşı olmanız için’ dedi. Ben de aşı olacağım. Zamanına henüz karar vermedim ama bugün yarın olacağım. Kameraya çok fazla gerek yok zaten aşı olacağız. Aşıyla ilgili bir kaygım yok. Sonuçta ben hekim değilim ve hekimler bu aşıyı olmamız gerektiğini söylüyorlar. Madem ki çok sık liyakattan söz ediyorum ben bu işin uzmanı doktorlar. Ve onlar aşı olmamız gerektiğini söylüyorlarsa gidip aşı olacağız. Bütün vatandaşların da aşı olmasını da isterim. Çünkü herhangi bir riske karşı alınacak en iyi önlem aşı. Dolayısıyla aşı olmak gerekiyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE SİYASİLERE GÜVENSİZLİĞİN NEDENİ

Aşı konusunda doktorların uzman görüşünü dinlemenin gerekli olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu şöyle tamamladı:

“Güvensizliğin temel nedeni belli bir konuda açıklama yapması gereken kişinin kamuoyu önüne çıkması gerekirken o kişinin değil de siyasetçinin çıkması kamuoyunda güvensizliğin temelinde bu yatıyor. Aşı konusunda Bilim Kurulu’nun sözcüsü çıkacaktı, ‘şu testleri yaptık, hiçbir şüphe yok tam tersine korunmak için aşı gerekiyor’ derdi ve insanlar da ona güvenip aşılarını olurdu.  Zaten 3 milyon doz aşımız var. İnsanlar bugün gidip aşı yapmaya kalksalar zaten yetmiyor. Dolayısıyla yeni aşıların gelmesi lazım ve kamuoyunun önüne bir aşı takvimi konulması lazım. İnsanlar nerede ne zaman aşı olacaklar bunun bilinmesi lazım. Siyasetçilerin yeri belli, öncelik veriyorlar ama daha 65 üstü olanlar var kaç kişi, bunlar nerelerde yaşıyorlar? Bunların dökümanları var. Dolayısıyla aşının bu çerçevede süratle yapılması lazım. Vatandaşların tedirginliğe kapılmalarına gerek yok bu bir aşı küçük dozda yapılacak zaten. Aradan belli bir süre geçtikten sonra ikinci sefer yapılıyor vücut covid-19’a karşı daha dirençli hale geliyor. Doktorlar öyle söylüyor. Bu işin uzmanı doktorlar biz de buna icabet etmeliyiz.”