Sağlık Bakanı Koca'nın ve Prof. Dr. Şahin'in açıklamasında öne çıkan ifadeler şöyle:

Koca:
*Kapanma döneminden sonra ilk Bilim Kurulu toplantısını yaptık. Bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayısı 10 binin altına indi. Özellikle kapanma dönemi sonrası bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü. Bu düşüşün bundan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz. Bugün Bilim Kurulumuza katılan önemli bir misafirimiz var. Küresel salgında salgını durdurmak için en önemli silah olan aşıyı ilk geliştiren bilim insanlarımız Doktor Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocamız da bizimle beraberlerdi.

*Uğur Hocamız şu an beni dinliyorlar. Bugün özellikle Uğur Hocamızın bazı görüşlerini bizzat kendisinden duymanızı istiyoruz

AŞI MUTASYONA KARŞI ETKİLİ Mİ?

Şahin: "Türkiye için temmuz, ağustos ve eylül ayında 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz."

Şahin: "Hastalığı geçirmiş olan kişiler için 1 doz, 3 ay hastanede geçirdikten sonra yeterli olabilir." 

Şahin: (Koca'nın 'Aşı mutasyonlara karşı etkili mi?' sorusu üzerine) "Aşı 30'dan fazla varyantta etkili. Enfeksiyon geçirmiş olan kişiler bizim gördüğümüze göre ilk dozdan sonra yüksek antikor geliştirmiş oluyor. Bu kişilerdeki antikor seviyesi iki doz aşı olmuş gibi tespit edildi. Onlarda belki tek doz yeterli olabilir. Üçüncü dozu 2022 yılı için öneriyoruz."

Şahin: "Türkiye'de hem aşı üretmek hem Ar-Ge yapmak istiyoruz."

Koca: "Altyapı olarak günde 1,5 milyondan fazla aşı yapabilme potansiyelimiz var."