Sağlık uzmanlarının raporlarına göre, pandemi sırasında görüntülü görüşme, estetik cerrahi taleplerinde büyük bir artışa neden oldu. Koronavirüs salgını insanları kendilerini karantinaya zorladığından, iletişim çoğunlukla çevrimiçi hale geldi.

Buna karşılık, Zoom ve Skype gibi firmalar toplantı ve konferans uygulamaları geliştirdi. Ekranlarda kendilerine baktıktan sonra, daha fazla insan iyi bir görünüm elde etmek için yüz ve boyun germe, kozmetik diş hekimliği ve saç bakımını tercih ediyor.

KARİYER İÇİN ESTETİK

Raporun yazarı Liz Heath, "Skype, FaceTime, Zoom ve Microsoft Teams aracılığıyla görüntülü görüşmenin kullanılması görünüşlerini 'cilalamak' isteyenler tarafından talebi tetikledi" dedi.

Bu kişisel gösterişle ilgili olabilirken, "bazı insanlar için kariyerlerinin ve mesleki gelişimlerinin önemli bir özelliğidir" diye ekledi. Heath, Londra'daki bir kliniğin rezervasyonlarda beş kat artış bildirdi. 

Bu arada, İngiltere'de bir klinik talebin ‘çılgınca’ olduğunu söyledi.

ABD’DE DURUM AYNI

ABD de benzer bir eğilim yaşıyor. Tehcir sırasında tamamen kapandıktan sonra, plastik cerrahların 1 Mayıs'ta California'da ve 8 Haziran'da New York'ta kliniklerini yeniden açmalarına izin verildi. 

Dünyanın en büyük plastik cerrahi uzmanlık kuruluşu olan Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'nin (ASPS) eski başkanı olan Dr. Lynn Jeffers, Business Insider'a, grup üyelerinin hasta talebinde önemli bir artış gördüğünü söyledi. 

ASPS, Temmuz ayında ABD'deki 350 cerrahın yüzde 68'inin, kliniklerinin yeniden açılmasından bu yana yoğun bir müşteri akışı gördüğünü ortaya koyan bir rapor yayınladı.

BOTOKSA HÜCUM!

Dr. Jeffers, botoks enjeksiyonlarının en çok talep edilen prosedür olduğunu ve bunu göğüs büyütme, dudaklara veya yanaklara enjekte edilen yumuşak doku dolguları, karın germe ve liposakşının takip ettiğini söyledi. 

Rapor, İngiltere’de cerrahi tedavilerin genellikle zengin sosyoekonomik gruplar tarafından talep edildiğini gösterdi. 

Raporda, 45 yaşın üzerindeki kişilerin en çok kozmetik cerrahi arayışıyla ilgilendikleri ve prosedürleri araştırmak için daha fazla para ve zaman harcamaya istekli oldukları belirtildi. Ayrıca gençlerin ve özellikle 18 yaşın altındakilerin talebinin arttığını da kaydetti.

(Business Insider)
Çeviri: İsmail Cömert