Ailelerin ve arkadaşların sarılmaya karar vermeden önce dikkatlice düşünmeleri gerektiğini söyleyen Başbakan Johnson, sosyal mesafe kuralının önümüzdeki ay hurdaya çıkarılabileceğini öne sürdü.

Önlemlerin "çok önemli" bir şekilde hafifletildiğini müjdeleyen Johnson, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren barların ve restoranların içerideki müşterilere hizmet vermek için kapılarını açabileceklerini ve insanların dışarıda 30 kişilik gruplar halinde toplanabileceklerini söyledi.

Açıklamalar, İngiltere’nin corona virüs sebebiyle ölüm bildirmediği ve Covid-19 uyarı seviyesi 4'ten 3'e düşürüldüğü sırada geldi.

‘HİNDİSTAN VARYANTI’ UYARISI

Bu müjdelere rağmen İngiltere'nin baş tıp görevlisi Prof. Chris Whitty, corona virüsün Hindistan varyantı sebepli vakaların artmasıyla ilgili bir endişeye dikkat çekerken, bu varyantın, İngiliz varyantından daha fazla aktarılabilir olabileceğini söyledi. 

Whitty, "Yüksek oranda bulaşıcı olan bir varyant, çok önemli bir enfeksiyon dalgasına yol açabilir, potansiyel olarak herhangi bir müdahale yoksa Ocak 2021'de görülenden daha büyük olabilir" dedi.

‘’YENİDEN UYGULANABİLİR’’

Hükümetin bilimsel danışmanı Sör Patrick Vallance de bazı kısıtlamaların 21 Haziran'dan sonra kalabileceğini veya enfeksiyonların yeniden artmaya başlaması durumunda kışın yeniden uygulanabileceğini ima ederek şunları söyledi: "Toplu taşıma araçlarında yüz kaplaması gibi şeyler gerekli olabilir."

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)