Pandemi öncesinde plastik cerrahi gibi bir iyileşme süreci gerektirmeyen ameliyatsız medikal estetik uygulamalarına büyük ilgi vardı. Hayata aktif olarak entegre olurken, medikal estetik uygulamaları uzun süreli bir iyileşme süreci olan kozmetik cerrahiden daha popüler hale gelmiştir.
BİYOLOJİK LİFTİNG (6 NOKTA LİFTİNG) UYGULAMASI
Biyolojik liftingaşısı uygulamadan hemen sonra, herhangi bir nedenle cilt sarkması, sıkılaştırma ve nemi artırma gibi durumlarda, biyolojik canlılığı başlatıcı özelliklere sahiptir ve saf iki bileşen içerir.6 nokta tekniği ile tüm yüze etki eder. Bu alanların ikisi çene çizgisi, dördü yanak bölgesidir. Uygulanması ise oldukça kolaydır,özel iğnesi ile bölgeye uygulanır. Ağrısız bir uygulamadır, bu nedenle topikal uyuşturma kremleri ile uyuşturma yeterlidir. Uygulamadan hemen sonra beklenen sıkılaştırma ve nemlendirme etkisi görülmeye başlar ve hastanın beklediği gibi etki giderek artar. Uygulamalar arasında 1 ay olmak üzere 2 veya 3 uygulama sıklığında olmalıdır.

5 VE 8 NOKTA YANAK DOLGU UYGULAMASI

Kişiye özel hyalüronik asit dolguların kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Ameliyat için erken olan ancak aynı zamanda erken yaşlanma belirtileri gösteren yüzler için idealdir. Bu yerçekimine meydan okuyan yaklaşımda yüzün belirli noktaları üzerinde çalışılır ve bir lifting etkisi elde edilir. Sarkan yanaklar düzelmiş, göz altı oluğu daha az belirgin hale gelmiş, nazolabial çizgi (gülme çizgisi) derinliğini kaybetmiş, yaşla birlikte dudak köşeleri yeniden ortaya çıkar. Kişilerin yüz şekline uygun olarak 5 ve 8 nokta tekniği ile uzman hekimler tarafından uygulanarak kişilerin beklentisi sağlanabilir.

KEPÇE KULAK PROBLEMİ

Kulağın büyük, dikey olarak uzanan şeklinin oluşturduğu kulak görüntüsüne kepçe kulak adlandırılır. Çıkıntılı kulak görünümü kişilerin yaşı ne olursa olsun çoğu zaman olumsuz etkilere yol açan bir sorundur. Buproblem otoplasti operasyonu ile kolayca tedavi edilebilen ve çözülebilen bir problemdir. Kepçe kulak tedavisinde hastanın ihtiyacına göre doğru teknik belirlenmelidir. Bu sayede doğal ve güzel bir görünüm elde edilir. Hastanın tercihine göre genel veya sıklıklalokal anestezi seçilebilir. Ortalama işlem süresi iki saattir. Kesi kulak arkasında olduğu için ameliyat sonrası iz kalmaz.

GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLERİNE KARŞI UYGULAMALAR

Genellikle yaşlanmaya bağlı (ve genetik olarak da erken ortaya çıkabilir), travma ve enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkan sarkma, kırışıklık artışı, üst göz kapağı ve kaş düşüklüğü, alt göz kapağı torbalarına ve çizgilenme belirtilerinin cerrahi olarak düzeltilebilir.Göz kapağı işlemlerinden sonra gözün doğal eğrisi ameliyat öncesi olarak haritalanır ve işlem yapılacak bölgeler önceden belirlenir. Kaş kaldırma yöntemlerinde ise kişilerin yüzüne yakışan yöntemi seçilmesi önemlidir. Ayrıca kaşların ne kadar kaldırılacağına da doktor ile birlikte karar verilmesi gerekir. Kaş kaldırma operasyonundan sonra kontrol için belirli bir zaman aralığı gerekir. Belli bir süre mimiklerin yapılması beklenmez ve kaşların yerine sabitlenmesi sağlanır. Kaş kaldırmada tercih edilen yöntemler ise; germe yöntemibu yöntem kalıcı bir yöntemdir. Genç ve orta yaşlı insanlar için ilk tercihtir. Endoskopik olarak yapılabilir.Lokal anestezi altında yapılır ve kesi kaşların üst kısmından yukarı doğru konumlandırılır. İp yönteminde iyileşme süreci oldukça kısadır. Bu yöntemde saç çizgisinden mikro cihazlarla girilerek kaşlar askılanarak yukarı taşınır.

BOTOKS UYGULAMALARI

Botulinum toksini, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını bloke ederek sinirden hedef organa geçişi engeller. Sonuç olarak, hedef organın işlevinin azalması veya tamamen kaybolması ile sonuçlanır.Dinamik kırışıklıklar en çok alında, kaş aralarında, göz çevresinde ve ağız çevresinde bulunur. Kaz ayağı olarak da bilinen alındaki göz çevresindeki kırışıklıklar, ağız çevresindeki kırışıklıklar kişiyi daha yaşlı gösterir, kaş arasındaki çizgiler ise kızgın, sert bir görünüm verir.Yüz bölgesinde botulinum toksin uygulaması için uygun alanlar; alın, göz çevresi (kaz ayağı), kaş arası (bel çizgisi), burun üst yan duvarı (tavşan çizgisi), dudak çizgisi ve ağız köşesidir (kukla çizgisi).
Yüze botoks uygulaması ince uçlu iğne yardımıyla cilt altı kasına enjekte edilir. Uygulama süresi, uygulama alanına bağlı olarak 15 – 30 dakikadır. Uygulama bölgesi anestezik jel ve merhem ile uyuşturulduğundan işlem sırasında ve sonrasında ağrı olmaz, sadece hafif bir yanma ve ağrı hissedilir. Enjeksiyon bölgesine buz (soğuk kompres) uygulanarak bu ağrılar giderilebilir. İşlem sonrası ilk 2-3 gün aşırı sıcağın yanı sıra egzersiz ve fitness gibi yorucu egzersizlerden kaçınmalı, yüz üstü yatılmamalı vebotoks bölgesini ovmamalısınız. 2-3 gün içerisinde sonuç göstermeye başlar ve 2 hafta içerisinde istenilen sonuçlara ulaşılır.

İĞNESİZ MEZOTERAPİ (LAZER İLE) UYGULAMASI

Bazı inatçı lekelerin diğer lazer sistemleri ile tedavisi cildin alt katmanlarına yayıldığı için daha uzun ve sabır alırken, iğnesiz mezoterapi uygulaması ile ilk tedavide olumlu değişiklikler gözlenebilmektedir. Leke tipine göre kişiden kişiye değişmekle birlikte iki ay arayla üç seans leke tedavisi için yeterli olabilir. İğnesiz mezoterapi kullanımı, güneş lekelerini giderme, yaşlılık lekelerini giderme, cilt tonu dengesi, çil giderme, doğum lekelerini giderme, pigmentasyon, cilt tonu (aydınlatma), epidermalmelazma, yaşlılık lekeleri ve lekeler, cilt dokusu ve kırışıklıklar, akne ve yanık izleri tedavisi ve yaşlanma tedavisinde başarılı olabilir.