Başarır, aralarında milletvekili ve bürokratların da bulunduğu birçok isme Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından Ünsal Ban’ın rektörlüğü döneminde sahte diploma verildiğini söyledi.

'ÇAY ISMARLAR GİBİ DİPLOMA' VERMİŞLER

Cumhuriyet TV'ye açıklamalarda bulunan Başarır, pek çok tanınmış isme çay ısmarlar gibi diploma ısmarlandığını söyledi. "Aralarında Osmaniye milletvekili var, Ankara milletvekili var. Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada var, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Osman Çangal var, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Gökhan Biçkur var..." diyen Başarır, “Ver mehteri” sloganıyla ünlenen sunucu Erkan Tan’ın da bulunduğu kişilerin sınava bile girmeden diploma sahibi olduğunu söyledi.

AK PARTİ VE MHP'DEN RET OYU

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’nun, "Türk Hava Kurumu Üniversitesinde 2016-2017 ve öncesi yıllarda verilen yüksek lisans diplomalarının incelenmesi" amacıyla TBMM Başkanlığı’na verdiği Meclis Araştırması Önergesinin, bugün Genel Kurul’da görüşülme önerisi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.