Teknoloji devi Samsung, 2023'ün ikinci yarısında bazı akıllı telefon modellerine Android 14 tabanlı One UI 6.0 sunmaya başlayacak.


Google, her yıl Android işletim sisteminin yeni bir sürümünü yayınlıyor. Android telefon üreticileri de Android temelli işletim sistemlerini her yıl yeniliyor. Bu markalardan bir tanesi de tabi ki Samsung. Google ile Android konusundaki çalışmalarına hız veren Samsung, şimdiden Android 14 tabanlı One UI 6.0 için testlere başladı.

ANDROID 14 TESTLERİNE BAŞLANDI

Google, Android 14 için çalışmalarına devam ederken, Samsung’un 2023’ün ikinci yarısında bazı akıllı telefon modellerine One UI 6.0 sunmaya başlayacak. Şirket yeni işletim sistemi güncellemesi için bazı modellerinde One UI 6.0 testlerini bir süredir gerçekleştiriyor.

AMİRAL GEMİLERİ ÖNCELİKLİ


Şirketin One UI 6.0 testlerini erkenden başlattığı modellerin Android 14’ü de daha önce alacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Güney Koreli üretici, Android 14 için beklendiği gibi amiral gemisi modellere öncelik vermiş durumda.

Samsung’un sunucularında, şirketin halihazırda One UI 6.0’ı Galaxy S23 serisinde dahili olarak test ettiğini gösteriyor. Diğer yandan Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 modelleri de Android 14 güncellemesi için başı çeken cihazlar arasında.

Şirketin geçtiğimiz seneki amiral gemisi modeli olan Galaxy S22‘nin de bu cihazların hemen ardından One UI 6.0 güncellemesine kavuşacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 modelleri de Android 14 güncellemesini ilk alan modellerden olacak.


ONE UI 6.0 TESTLERİ BAŞLAYAN MODELLER

Samsung Galaxy S23 Serisi
Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung Galaxy Z Flip 4
Samsung Galaxy S22 Serisi
Samsung Galaxy Z Fold 3
Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy A54


Samsung, özellikle son dönemde yaptığı atılım ile birlikte güncelleme konusunda önemli adımlar atıyor. Orta segment modellerine bile 4 yıllık Android güncelleme sözü veren şirket, yakın zamanda One UI 6.0 testlerine de hız verecektir. 

ShifDelete