Balıkesir Ayvalık'ta oy kullanmaya giden bir vatandaş oy kullanmaya gitti. Sandık görevlisi tarafından, “Kime oy veriyorsun?” sorusunu yönelttiği kadının, CHP’ye oy verdiğini söylemesi üzerine AK Partili sandık görevlisi, “Yazık şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaksınız” ifadelerini kullandı.

SANDIK GÖREVLİSİ 'KİME OY VERECEKSİNİZ?' DİYE SORDU

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberide, P. A. K. isimli kadın 4 Mayıs 2023 tarihinde Ayvalık Liman 1 No’lu gümrük kapısına oy kullanmak için gitti. İddiaya göre; oy kullanacağı sırada sandık görevlisi Alaattin Acar, “Kime oy vereceksiniz” diye sordu. P. A. K. ise, “CHP” yanıtını verdi. Bu yanıtı beğenmeyen sandık görevlisi, “Yazık şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaksınız” dedi. Bu yanıt üzerine P. A. K. sandık görevlisi ile yaşadığı durumu bir dilekçe ile CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’na bildirdi.

GÖREVLİDEN PROVAKATİF SÖZLER

Ayvalık İlçe Başkanlığı ise Balıkesir Ayvalık Geçici Gümrük Kapısı 1 Numaralı Sandık Kurulu Başkanlığı’na bir dilekçe verdi. Dilekçede, “Sandıkta AK Parti adına görevli sandık görevlisi tarafından P. A. K. isimli yurttaşında oy kullanma hakkında müdahale edildiğini tarafımıza aynı gün 11.30’da verdiği dilekçe ile bildirilmiştir. Seçim mevzuatına ve genelgelerine aykırı bu durumla ilgili gereğinin yapılmasını arz ederiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Dilekçeleri inceleyen Ayvalık 1. Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu, ilçe başkanlığının yaptığı başvuruyu reddederek, sandık görevlisi Alaattin Acar’ın sandık çevresinde P. A. K.’in anlattığı olayın gerçekleştiğine dair sandık kurulu başkan ve üyelerinin görgüsüne dayalı bir beyanlarının olmadığını, seçmenin soyut beyanlarından başka delil ve emarenin olmadığını öne sürerek itirazı reddetti.