Reform Partisi, oyların yüzde 31,6'sını alırken, ikinci gelen sağcı EKRE yüzde 16 oy aldı. Başbakan Kallas'ın partisinin iktidarda kalabilmesi için ülkenin 101 sandalyeli parlamentoda koalisyon kurması gerekecek.

Merkez Partisi, oyların yüzde 14,7'sini, Estonya 200 yüzde 13,5'ini, Sosyal Demokratlar yüzde 9,4'ünü ve Isamaa Partisi yüzde 8,3'ünü aldı.

‘BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA İYİ’

Seçim sonuçlarıyla ilgili konuşan Kallas, "Bu beklediğimizden çok daha iyi. EKRE ile koalisyon ihtimalini reddettik ve sözümün arkasındayım” dedi.

Kallas, askeri harcamaları GSYİH'nın en az yüzde üçüne yükseltme ve ticaret vergilerini hafifletme sözü verdi. Aşırı sağcı EKRE, Kiev'e askeri yardıma karşı kampanya yürütmüş, Ukraynalı mülteci girişlerinin durdurulması ve işçileri korumak için göç oranlarının düşürülmesi çağrısında bulunmuştu.

ARTAN GERİLİMLER

Rusya ile sınırı olan 1,3 milyon nüfuslu Estonya, AB ve NATO üyesi ve geçtiğimiz yıl Ukrayna'nın Rusya'nın işgaline karşı savaşmasına yardımcı olmak için askeri yardım yapılması yönündeki uluslararası çağrılara öncülük etti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER