Bazı uygulamaların arka planda yürüttüğü işlemler, bataryamızın hızlı tükenmesine neden olabiliyor. Bu da haliyle biraz can sıkıcı olabiliyor. Peki telefon şarjını en çok tüketen uygulamalar neler? İşte pili en hızlı tüketen o uygulamalar…

BU UYGULAMALARA DİKKAT

Şift-Delete'de yer alan habere göre; bulut teknolojisinin önde gelen şirketlerinden pCloud tarafından yayımlanan rapor, telefonlarda en çok şarj tüketen uygulamaları ortaya koydu. Bu raporda, popüler uygulamaların cihazın hangi kaynaklarını kullandığı bilgisi de mevcut.

ARKA PLANDA ÇALIŞAN UYGULAMALAR BATARYA DÜŞMANI!

Raporda yer alan bilgilere göre akıllı telefonlarda en çok şarj tüketen uygulamaların başında Fitbit ve Verizon bulunuyor. Bu uygulamalar, telefonlardaki 16 kaynaktan 14’ünü arka planda sürekli çalıştırıyorlar. Bunlar arasında kamera, konum, mikrofon ve Wi-Fi kontrolü de bulunuyor.

Uygulamalar arasında popüler sosyal medya uygulamaları da yer aldı. Öyle ki pek çoğumuzun telefonunda yüklü olan bu popüler uygulamalar arasında Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok ve LinkedIn da bulunuyor. Cihazın Wi-Fi, konum ve galerisini sürekli olarak kontrol ediyorlar. Tabii siz gereken izinleri verdiyseniz.

Sosyal medya uygulamalarının yanı sıra, YouTube ve Netflix gibi, içerisinde video oynatılan uygulamaların da çok fazla şarj tükettiğini görebilmek mümkün. Bunlar ekran süresini artırıyorken, eş zamanlı olarak pil süresini de oldukça kısaltıyor.

Telefon şarjını en çok tüketen uygulamalar şu şekilde sıralandı;

Fitbit
Verizon
Uber
Skype
Facebook
Airbnb
BIGO LIVE
Instagram
Tinder
Bumble
Snapchat
WhatsApp
Zoom
YouTube
Booking.com
Amazon
Telegram
Grindr
Likke
LinkedIn
Microsoft Teams
Ryanair
Bet365
Lyft
Twitter
Amazon Music
Depop
My Mcdonald’s
Reddit
Shazam
Shein
Spotify
Zara
Missguided
United Airlines
Yelp
Pinterest
Amazon Prime
Houseparty
Netflix
TikTok
Paypal
ASOS
Duolingo
Klarna
Signal
Slack
SoundCloud
Trainline
Uber Eats