AK Partili Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Sağlık Bakanı Fahrettin  Koca'nın şebeke suyunu içmeyin demesine rağmen kameralar karşısına geçerek şebeke suyunu içti. Beyazgül; "Şebeke suyumuz, bugün itibarıyla tekrar içme suyu değerlerine yükselmiştir. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz”

'GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇİN'

Kentte birkaç günden buyana yaşanan su sıkıntısının ardından AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ŞUSKİ) arıtma tesisinde öğlen saatlerinde kameralar karşısına geçerek şebeke suyundan içip vatandaşlara da, “Gönül rahatlığıyla için” çağırısında bulundu.

Beyazgül sosyal medya hesabından da, “Şehrimizde yaşanan sel felaketi sonrasında veremediğimiz şebeke suyumuz, bugün itibarıyla tekrar içme suyu değerlerine yükselmiştir. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz” açıklaması yaptı.

VALİLİK: ANALİZİ YAPTIK SULARI İÇEBİLİRSİNİZ

Başkan Beyazgül'in şebeke suyunun içme amaçlı olarak kullanılması çağrısından hemen sonra Şalıurfa Valiliği de sosyal medya hesabından, “Kıymetli vatandaşlarımız, yapılan son analiz sonuçlarına göre merkez ilçelerimizdeki su değerleri selden önceki normal durumuna dönüşmüştür. Vatandaşlarımız, sularını içme suyu olarak kullanabilir” açıklaması yapıldı. Bu paylaşımın altına bir sosyal medya kullanıcısı, “Sayın valim bu tweetten sonra bardağa su doldurdum. Bulanık. Emin olamadım normale döndüğünden” şeklinde görüşünü dile getirdi. Bir başkası da, “Bu durumda kimin söylediğine inanalım sayın valim. Bir açıklama yaparsanız iyi olur” dedi.

BAKAN KOCA: YAPILAN 6 BİN ANALİZDEN 120'Sİ UYGUNSUZ BULUNDU

AKP'li Başkan Beyazgül'ün vatandaşlara, “Gönül rahatlığıyla için” çağrısında bulunduktan bir saat sonra ise Hatay'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Şanlıurfa'nın içme suyuyla ilgili şu açıklama ve uyarılarda bulundu:

-Şanlıurfa'da ise merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü'de şebeke suyu içme suyu olarak kullanılmamalıdır. Yapılan 6 bin 32 analizden 120'si uygunsuz bulunmuştur.

-Şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmaktan lütfen kaçınalım. Bu konuda tekrar uyarıda bulunmak istiyorum. Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılması için valilik ve kaymakamlık uyarılarına dikkat edilmelidir.