Sefaköy Kültür Sanat Merkezi'nde Küçükçekmecelilerin gönüllüleri, depremzedeler için destek paketleri hazırladı.

Sefaköy Kültür Sanat Merkezi'nde Küçükçekmecelilerin gönüllüleri, topladığı; gıda, battaniye, hijyen malzemeleri, ısıtıcı gibi bir çok yardım malzemesi yine gönüllüler tarafından paketlenerek kamyonlara yüklendi. Daha sonra birçok noktadan gelen yardımlar Yahya Kemal Merkezinde birleştirildi ve 7 tır yardım malzemesi afet bölgesine doğru yola çıktı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin gönüllülerden topladığı; gıda, battaniye, ısıtıcı ve hijyen malzemesi ürünleri Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nden afet bölgesine doğru yola çıktı.

Küçükçekmece Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Deniz Koçak, "Deprem bölgesine vatadandaşlarımızın bağışlarını iletmek için buraya getiriyorlar, kayıt altına alıyoruz burada. Peyderpey tırlarla deprem bölgesine gönderiyoruz. Afetle kordinasyon çalışıp buraya gelen bağışları Sefaköy kültür merkezimizde topluyoruz Yahya Kemal kültür Merkezine ve diğer merkezimize aktarıyoruz. Oralarda da tasvifini yaptıktan sonra tırlarla deprem bölgersine naklediyoruz. Şuan buradan 6 tane kamyon gitti, bunun gibi 8-10 tane toplama merkezi var ana merkezlere aktarma yapıyoruz. Gelen talepleri sabaha kadar kabul ediyoruz. Gıda, battaniye,.. vatandaşın getirdiği bütün kolileri alıyoruz. Burada tasvif ediyoruz. Merkezde de kontrol ediliyor hazır hale getirip kolileyip sonra tırlarımıza sevkiyatını yapıyoruz. Yarın 11.00'de de sevkiyat yapılacak Yahya Kemal merkezinden buyurun orayada gelin burada da çok tefarruatlı göreceksiniz" dedi.

POLEMİK HABER/ KADİR KAPLAN