Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM Genel Kurulu'nda İmamoğlu'na verilen “ahmak” cezasını sert sözlerle eleştirdi. Kadıgil, ‘Ahmak’lığın kısa tarihini anlatacağım diyerek başladığı konuşmasında “Bu halkın ferasetini hileyle, hurdayla, zorbalıkla yok edebilirsem muktedir olurum sanan ve tam da bu yüzden 20 yıldır asla muktedir olamayanların kadim hikayesi” ifadelerine yer verdi.

'SONUÇ BEKLEMEK AHMAKLIKTIR'

“Herkesi susturamıyor, herkesi korkutamıyor, herkesi bir türlü kandıramıyor” diyen Kadıgil, “Bazen hala satın alamadığı bir gazeteci çıkıp bozuyor oyununu, bazen eski bir işbirlikçisi, kimi zaman halk tümden dikiliyor karşısına, kimi zaman daha 15'inde bir çocuk, çoğu zaman kadınlar. Buna rağmen her fırsatta deniyor işte şansını. “Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemek ahmaklıktır” diyor Einstein ama bu iktidar tekrar tekrar aynı yöntemleri deneyerek herkesi korkutabileceğini sanmaya devam ediyor” sözlerine yer verdi.

'CEVAP VERİN'

Kadıgil'in konuşması AK Parti sıralarında öfkeye neden olurken AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, Kadıgil'in 10 yıl öncesi tweetlerini okudu. Bunun üzerine sataşmadan söz alan Kadıgil, “Benim 10 yıl önce yargılanıp aklandığım tweetler okumak yerine daha bugün ortaya çıkan fotoğraflara cevap verin” dedi.

'O YÜZDEN SUSUN'

İmamoğlu'na ceza veren hakim Mehdi Komşul ve 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarın yaşandığı Sancaktepe'de AK Parti yöneticisi Nezir Özalp'ın fotoğraflarını gösteren Kadıgil, “Siz FG plakalı araçlarla gezenleri bu koltuklara oturtup grup başkan vekili yapmış insanlarsınız o yüzden susun!” dedi.

'VAZGEÇER SANMAK AHMAKÇA'

Kadıgil konuşmasını şöyle sürdürdü;

70'lik Mücella'yı hapse tıkarsam gülüşünden çalarım sanmak ne kadar ahmakça oysa. Can'ı hapsedersem bile bile ölüme yolladığım madenciler avukatsız kalır sanmak, Selçuk Kozağaçlı'yı 1000 yıl hapisle ehlileştirebileceğini, padişah ‘grevinizi yasak ettim' fermanı çıkarttı diye Bekaert işçilerinin boyun eğeceğini ummak, ahmakça… 924 cumartesidir hiçbir iktidarın baş edemediği cumartesi annelerini iki toma, üç davayla sindiririm sanmak, adliye önlerini dar edersek Emine Şenyaşar, Mısra Öz, Gülsüm Elvan belki davasından vazgeçer sanmak ahmakça!

'BOYUN EĞECEMİZİ SANMAK AHMAKÇA'

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarsak kadınlar kırar dizini oturur, erkeklerin sözünden çıkmazlar, katledilen kardeşlerinin hesabını sormazlar sanmak, Anayasa'ya sapkın yazınca LGBTİ'ler bir anda yok olur diye ummak. Siyasal İslam'a boyun eğeceğimizi sanmak ahmakça mesela. Bir elektrik su parasıyla Alevilerin eşit yurttaşlık talebini satın alırım sanmak, kızına yakaran bir annenin dilini bile sansürlerken o karanlık gündüz programlarını, çıkıp bu ülkede Kürt sorunu yok masalı anlatmak ahmakça!

'TECAVÜZCÜYÜ SİZE HARCATMAYIZ'

6 yaşında bir kız çocuğunun 20 yıl boyunca sistematik tecavüze uğradığını bilen, tam 2 yıl boyunca istismarcıların elini kolunu sallayarak gezmesini seyreden, bir çocuk istismarcısıyla yaşayan 17 yaşında başka bir kız çocuğunun izini sürmeyen bakanın hala koltuğunda oturuyor, bir de utanmadan üstüne bir de alkış bekliyor olması çok ahmakça.Bakın bir grup sarıklı adliye önünde ‘Tecavüzcüyü size harcatmayız' diye eylem yaparken bunca şerefsizliğin tarikatlarla ve cemaatlerle ilgili olmadığını savunmak bence bayağı ahmakça arkadaşlar…

'CEZA VER DİYE BASKI YAPIYORLAR'

Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil sözlerini şöyle sürdürdü:

Ya da daha dün yaşadığımız olay. Kendisinden önceki ‘Bana ceza ver diye baskı yapıyorlar, ben hukuka göre karar veririm' dediği için Samsun'a sürülen hakimin yerine geçip oturan asliye ceza hakimi.Bu hakimin İBB Başkanına, Süleyman Soylu'ya ahmak dediği için, ‘YSK üyelerine' hakaretten ceza verilmesi. İstanbullunun oyuyla bir değil iki kez seçilen İmamoğlu'na “siyasi” yasak getirmesi.

'HAPSE ATTIRMAYA ÇALIŞMAK SİZCE DE ÇOK AHMAKÇA DEĞİL Mİ?'

Ahmaklık diyorduk ya hani; İstanbul seçimlerini hiçbir şey olmadıysa bile bir şeyler oldu diye iptal ettirip, vesileyle 800 bin oy fark yemenizin üstünden daha 4 yıl geçmemişken, ya reisiniz 30 yıldır bir şiir okuduğu için yattığı o 4 ay hapsin hala ekmeğini yerken, İmamoğlu'nu hapse attırmaya çalışmak sizce de çok ahmakça değil mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını Saray yargısı eliyle diskalifiye ederim, halk da oturur beni seyreder sanmak, kelimenin tam anlamıyla ahmakça çünkü!

'NE YAPARSANIZ YAPIN'

Sandıkta diz çöktüreni yargı freniyle durdururum sanmak, misal Demirtaş’in zekasına, inadına, neşesine ket vururum sanıp kainat iletişim başkanlığına karşı, bir garip kettıla yenilmek sonra da azimle aynı şeyi tekrar tekrar denemek, nedir? Hani diyordu ya sevgili Ahmet Kaya; ‘nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça'. Çok söz söyledik ama sözlerin en güzelini yine atalarımız söylemiş, ‘Ahmak çabalar iş olacağına varır' demiş. Ne yaparsanız yapın! Geleceğini, hayallerini çalmaya kalktığınız bu ülkenin güzel insanları, sizden de, ucube sisteminizden de, reisinizden de illallah etti!

'YİNE DE SİZİ YENECEK'

O yüzden istediğiniz ahmaklıkta inat edin, istediğiniz kötülüğü yapın, istediğiniz yalanı söyleyin, bu memleketi sizin kirli ellerinize bırakmayacağız! Saray rejimini tarihin çöplüğüne gömene dek biz bu ülkenin iyi insanları, dürüst, vicdanlı insanları birbirimizin elini bırakmayacağız! Değil İmamoğlu'nu, Kılıçdaroğlu'nu, Buldan'ı, Akşener'i, Erkan Baş'ı beni, bizi tüm siyasetçileri yasaklasanız bile bu halk gerekirse ıslak banyo terliğini karşınızda aday gösterecek, yine de sizi yenecek!” ifadeye yer verdi.