Hatay’ın Defne ilçesinde sivil toplum örgütlerinin dayanışma merkezi haline getirdikleri Sevgi Parkı’nda gönüllü olarak taşınmak için başvuran bazı aileler, dün tahliye için parka gelen polis ve askerler eşliğinde ayrılmaya başladı.

'KIZILAY BURAYA AŞEVİ KURACAK'

Sevgi Parkı’nda depremzede çadırlarının yanı sıra İBB veteriner polikliniği, Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’ndan sağlıkçıları hizmet veriyor. Bunun yanı sıra Birleşik Taşımacılık Sendikası, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Halkevleri gibi farklı meslek örgütleri, siyasi partiler ve derneklerin de yardım çadırları bulunuyor. Parktaki gönüllüler önce, “Kızılay buraya aşevi kuracak” bahanesiyle parktan çıkartılmak istendi. Gönüllülerin kararlığı karşısında ise “Çevredeki binalar yıkılacak, burada kalmayın” gerekçesi gösterildi. Yapılan görüşmelerin ardından depremzedeler, yeni çadır alanları hazırlandıktan sonra ve kendi tercihleri doğrultusunda taşınacaklarını Hatay Valiliği’ne bildirdi. Gönüllü olarak taşınmak için başvuran bazı aileler, dün tahliye için parka gelen polis ve askerler eşliğinde ayrılmaya başladı. 

'TÜM İHTİYAÇLARIMIZA BURDAN ULAŞIYORUZ'

Çadırlar çoğunlukla valiliğin gösterdiği Dursunlu Çadır Kampı’na götürüldü. Çadır kentteki tuvalet ve duş ihtiyacından endişe ettiklerini belirten bazı vatandaşlar ise evlerinin bulunduğu bölgeye çadır kuracaklarını belirtti. Bir yurttaş, "Gittim çadır alanını gördüm. Brandadan yapılmış. Gece sıcak olabilir ama havalar ısınıyor. Çadırın içi gündüz çok sıcaktı. Ben kalp hastasıyım. O sıcakta duramam. Burası merkezi, tüm ihtiyaçlarımıza ulaşıyoruz diye buraya geldik ama oraya gitmem mümkün değil. Çadırımızı verirlerse evimin orada uygun bir yere çadır kuracağım" dedi.

Halkevleri Dayanışma ve Koordinasyon Merkezi’nden Evrim Çakır, valiliğe tahliyenin ancak koşullar hazır olunca ve halkın gönüllülüğüyle gerçekleşebileceğini ilettiklerini ve faaliyetlerini bu doğrultuda devam ettirdiklerini aktardı. Çakır, "Bu süreci parkta kalanların kurduğu Yaşam Meclisi’nin kararları doğrultusunda yöneteceğiz. Birbirimizi yalnız ve çaresiz bırakmayacağız" dedi.

'AMACIMIZ HALKIN ULAŞABİLECEĞİ YERDE OLMAMIZ'

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Türk Tabipler Birliği olarak Sevgi Parkı’nda sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti. Menteş, "Burası Antakya’nın merkezi. Başından beri burada hizmet vermeye devam ediyoruz. Halk, burada sağlık hizmeti verildiğini biliyor o nedenle burada kalmamız halkın sağlığı için de faydalı. Devlet organize olmuş bir şekilde sağlık hizmeti yürütemiyor. Amacımız halkın ulaşabileceği yerde olmamız. Biz burada sağlık hizmetini vermeye devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.(BirGün)