Şişli Belediye binasının karşısında bulunan ve tartışmalar arasında başlayan rezidans inşaatında belediyenin teknik ve zabıta ekipleri, sabah saatlerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemede projeye aykırı çalışmalar yapıldığını belirleyen ekipler 'projeye göre 12 milimetre çapında olması gereken bazı demirlerin 10 milimetre olarak kullanıldığını, iksa kazıklarının uygulama sırasında değiştirilerek, proje dışına çıkıldığını' tespit etti.

Tutanak tutarak çalışmaları durduran ekipler, inşaat alanının girişinde bulunan kapıya da mühür vurdu. Ayrıca, yapılan incelemelerde yapı denetim firmasının 'aykırı' yaptığı işlemlere hiçbir müdahalede bulunmadığı da görüldü.

Abdulkadir Selvi'nin yazısı sonrası MHP'den 'Osman Kavala' çıkışı Abdulkadir Selvi'nin yazısı sonrası MHP'den 'Osman Kavala' çıkışı

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçim öncesinde 19 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, deprem toplanma alanı da olan 24 bin metrekarelik arazinin; Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı olan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı alanı ilan edildiğini kamuoyuna duyurmuştu.