Sivas Katliamı’ndan kurtulan Serdar Doğan'ın yazdığı, Cengiz Sezgin'in yönettiği Simurg' belgesel oyunu 30 Mayıs günü saat 19'da Frankfurt Saalbau Titus Forum'da gösterilecek. 

Frankfurt Alevi Kültür Merkezi'nin düzenlediği Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu'nun (ASOT) gösterisi saat 19.00'da başlayacak. Giriş biletleri 15 Euro olarak duyuruldu. 30 Mayıs etkinliğinin Rhein Main Bölgesi'ndeki tek gösterim olduğuna da dikkat çekildi.

TİYATROSEVERLER, SİMURG İSMİNDE ISRAR ETTİLER

2006 yılında yola çıkan "Ankara Simurg Oyuncuları", ismini de ilk oyunları Sivas Katliamı'nın belgesel oyunu "Simurg"dan aldı. Kurumsallaşma sürecinde; "Canlar Tiyatrosu" olarak ismimizi değiştirmiş, "Yangın Yeri Maraş", "Aladağlı Mıho" , "Dersim" , "12 Eylül" , "Hayyam" ve dört çocuk oyununu bu isimle sahnelemişti.

Grup, yeni oyunlarını "İnsanlarım; (doğum, düğün, ölüm)"  ile "Ruhi Su'ya Türkü" adlı çalışmalarını ile yeni sezona eski isim ve logoyla sahneleyeceğini duyurdu.

Ankara Simurg, "Yurt içi ve yurtdışı pek çok turnemizde seyircimiz, bizi davet eden kurumlar , "Canlar Tiyatrosu" adıyla afiş, broşür göndermemize karşın bizi hep "Simurg Oyuncuları" olarak anons edip kendi hazırladıkları broşürlerde , "Ankara Simurg Oyuncuları” diye yazdılar. Bizi bu isimle tanıyıp içselleştirdiler. CANLAR TİYATROSU" ismini ya tiyatral bulmadılar ya da çok beğenmediler. Yakın tarihimizin çok acı katliamlarını sahneye taşıyan ilk ekip olmamızdan kaynaklı belki de… Küllerinden doğan , yaşayan acının ismini bize daha çok yakıştırdılar. Küllerinden doğma gerçekliği bizce de daha uygun olduğu gerekçesiyle eski ismimize geri döndük. ‘ASOT - Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu’ olarak tiyatro yolculuğumuz devam edecektir" açıklamasını yaptı.

(Birgün Gazetesi)