Siyasi parti liderleri Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve temelinde kadınların hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması bulunan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

İşte siyasilerin mesajlarından öne çıkanlar:

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL

CHP lideri Özgür Özel, yayımladığı mesajında "Kadınlar ne kadar özgürse Türkiye de o kadar özgürdür. Tüm kadınların #8MartDünyaEmekçiKadınlarGünü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, '8 Mart' mesajı yayımlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Bugün; 11.00'de Şişli'deyiz, otobüsle hemşehrilerimizi selamlayacağız. 12.00'de Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi'nde çok güzel bir yaşam merkezini açıyoruz. 18.00'de Üsküdar Meydanı'nda halk buluşmamız var."

Adıyaman'da grevdeki işçilerin çadırı yakıldı! 'Polisler sadece seyretti' Adıyaman'da grevdeki işçilerin çadırı yakıldı! 'Polisler sadece seyretti'

MANSUR YAVAŞ:İYİ Kİ VARSINIZ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Hiçbir kadının korunma ihtiyacı duymadığı bir kent için çalışıyor, eşit ve adil yarınlara kadınlarla el ele ulaşabileceğimize inanıyoruz.Yılın her günü, iyi ki varsınız. Ankara sizinle güçlü" ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN: ÖZGÜR BİR TÜRKİYE GÖRMEK İSTİYORUZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kadınların mutlu, özgür ve eşit olduğu bir Türkiye görmek istiyoruz.Bütün kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Gelecek mart aylarında Dünya Kadınlar Gününü ülkemizde kutlayabilmek için Türkiye’nin Ortadoğu olmasına izin vermeyelim" sözlerine yer verdi.