New York Times'ın haberine göre, geçen hafta ülke çapında çok sayıda bölgede düzenlenen büyük çaplı baskınların ardından, grubun ateşli silahlar stokladığı ve parlamentoya saldırmayı planladığı ortaya çıktı.

CEPHANELİK ÇIKTI

New York Times’a konuşan yetkililer, darbe planlayan gruba ait binalarda bulunan belgelerin grubun Scholz'u öldürme niyetinde olduğunu gösterdiğini iddia etti. Ele geçirilen kağıtlar arasında, imzalayanların bu planlar üzerinde gizlilik yemini eden yüzden fazla ifşa etmeme anlaşması olduğu bildirildi. Kaynaklara göre, baskınlarda 40 ateşli silah ele geçirildi ve yetkililer, daha fazla silahın gizlenmiş olabileceğinden şüpheleniyor.

‘RUSYA İLİŞKİLİ’ İDDİASI

Ayrıca, darbe başarılı olsaydı Almanya'da dizginleri devralacak olan, elebaşı olduğu söylenen Reuss Prensi 13. Heinrich, iddiaya göre Leipzig kentindeki Rus konsolosluğuyla ilişki kurmaya çalıştı. Adamın en az iki kez Rus diplomatlarla görüştüğü söyleniyor. 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, olayla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, iddia edilen darbeyi Almanya'nın iç meselesi olarak nitelendirerek planlarla herhangi bir ilgisi olduğunu yalanlamıştı.

ABD merkezli medya devine göre, çete üyesi olduğu iddia edilen 23 kişi şu anda gözaltında ve 31 kişi daha soruşturuluyor.

POLEMİK HABER/ DIŞ HABERLER