Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması nedeniyle yaptığı paylaşımların ardından hakkında soruşturma başlatılan Milli Sporcu Derya Büyükuncu için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. 

ÖNCE DAİMİ HAK MAHRUMİYETİ CEZASI

Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’ya ‘daimi hak mahrumiyeti cezası’ verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı ile ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik resen başlatılan soruşturma kapsamında, Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Covid-19 testinin pozitif çıkmasının duyurulmasının ardından sosyal medyada #helva etiketi altında paylaşımlar yapıldı. Bu etiketi kullanan Derya Büyükuncu'da bir paylaşımında 'Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım. Zamanı gelince bütün mahalleye dağıtacağım' dedi. Büyükuncu, daha sonraki paylaşımında ise 'Helva dedik, ne kadar da büyük bir kitle o insan!! için üstüne alındı. Allah kimseyi başkasının önünde eğilecek, kula kulluk edecek, karşısında el pençe divan duracak kadar karaktersiz, korkak yapmasın. Amin!!!' şeklinde bir paylaşım yaptı.