SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda seçmenlere Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verme çağrısı yaptı.

"28 Mayıs’ta içinde çetelerin, mafyaların, tarikatların, kadın düşmanlarıyla ülkenin bütün karanlık güçlerini barındıran bu rejime son vermek için Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz" diyen İşleyen Şöyle devam etti: "Seçimin ilk turunda bütün hilelerine rağmen, devletin bütün imkanlarını kullanmasına rağmen AK Parti kazanamadı. Bu rejim halktan güven oyu alamadı. Aksine bu rejime karşı büyük bir çoğunluk hayır oyu kullandı.

'2 MİLYON OYU KORUMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ'

Bu seçim sonuçları, bu rejimi yenebileceğimizin en açık göstergesidir. O yüzden ilk turda seçime gitmeyen, sandığa gitmeyen bütün yurttaşlarımıza sandığa gitmeye, sandıkta birleşmeye ve kazanmaya çağırıyoruz. SOL Parti olarak seçim güvenliği için örgütlü bir mücadeleyi hayata geçiriyoruz. İl il, okul okul, sandık sandık koruyacağımız oyları açıklıyoruz ve en az 2 milyon oyu korumayı taahhüt ediyoruz. Bütün muhalefete de bu çağrımıza yanıt vermeye, bu çağrımızı ortaklaştırmaya, boşta tek bir sandık bırakmamak üzere birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

Asla vazgeçmeyelim. Mesele memleket olduğunda, laiklik olduğunda, bağımsızlık olduğunda, özgürlüklerimiz olduğunda, geleceğimiz olduğunda asla vazgeçmeyelim."