'Mika Can Raun' ismiyle bilinen sosyal medya fenomeni Mikail Can Kurnaz'ın 21 Ekim'de Türk lirasını klozete atarak üzerine sifon çektiği görüntüler büyük tepki çekmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise görüntüler nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Mikail Can Kurnaz hakkında yapılan soruşturma tamamlandı. İddianamede, şüpheli Kurnaz’ın müzik eşliğinde elindeki 100 TL’lik banknotu önce önünde bulunan alana bıraktığı, devamında da elleriyle klozeti gösterdiği ve eline aldığı 100 TL’lik banknotu klozete  sifona bastığı belirtildi. Videoda, "100 TL’yi niye attın, üstüne bastın diyenler için aşkom, yani insanlar Avrupa’da derelere, çeşmelere atıyor, bir şey olmuyor. Ben ülkemizin kanalizasyonuna 100 lira kazandırdım suç mu?” şeklinde konuştuğu ifade edildi. 

Mika Can Raun, 100 TL’lik banknotu tuvalete atmayıp yere bıraktığını, takipçileri ile etkileşim kurmak için böyle bir paylaşımda bulunduğunu ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

İddianamede, şüpheli Mikail Can Kurnaz’ın Atatürk’ün manevi varlığına ve devletin egemenlik alameti olan Türk Bayrağı’na yönelik aşağılama kastı ile hareket ettiği kaydedildi. 

mika-raun

7 BUÇUK YIL HAPİS TALEBİ

Savcılık, Mikail Can Kurnaz'ın “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama” suçlarından toplamda 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.