Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığı'nın açılışında konuşan Sinan Oğan, yine Mayıs 2023 seçimlerine dair konuştu. Oğan, 48 kişiye yaptığı konuşmasında hedeflerinin ülkeyi yönetmek olduğunu kaydetti. Oğan, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi ve Erdoğan'ın kendisine verdiği sözü hatırlattı.

319670

Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığı'nın açılışı, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, İl Başkanı Orhan Oğuz Çetinkaya ve partililer tarafından gerçekleştirildi.

48 kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi olarak 2028 seçimlerine hazırlandıklarını belirterek, "Türkiye'yi yönetecek kadroları içerisine katan bir yapılanmaya doğru gittiklerini" söyledi.

Sinan Ogan-3

OĞAN'DAN 'ALTILI MASA' AÇIKLAMASI

Mayıs 2023 seçimlerine değinen Oğan, "Altılı Masa'nın Türkiye'yi yönetme kapasitesine sahip olmadığını belirterek, "Bugün gördük ki Altılı Masa, Türkiye'yi yönetme iktidarında değilmiş. Net bir şekilde görüyoruz ki, eğer biz Altılı Masa adayını destekleseydik ve cumhurbaşkanı seçtirseydik, Türkiye bugünlerde yeniden seçimi konuşuyor olacaktı. Türk ekonomisinde kriz olacaktı, Türkiye'de siyasal kavga giderek derinleşecekti" ifadelerini kullandı.

Ege Denizi'nde gerilim: Türkiye'nin tutumu Yunanistan'a geri adım attırdı Ege Denizi'nde gerilim: Türkiye'nin tutumu Yunanistan'a geri adım attırdı

Sinan Ogan Erdogan

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SİNAN OĞAN'A NE SÖZ VERDİ?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aralarında geçen diyalogu anlatan Oğan, "Cumhurbaşkanının bize verdiği sözü hatırlatmak isterim" diyerek şunları söyledi:

"Erdoğan'la görüştüğümüzde, kendilerine sorun teşkil eden konuları ifade ettik ve kendileriyle bir mutabakat sağladık. Birinci mutabakatımız şuydu ki bugünlerde anayasa tartışmaları olduğu için ifade etmek istiyorum. Anayasanın ilk 4 maddesine dokunulmayacak. 66’ncı maddesindeki Türklük ifadesi olduğu gibi muhafaza edilecek. Bugünlerde bazı AK Partili yöneticilerinin anayasa tartışmaları ile ilgili farklı açıklamalarını duyuyoruz ve buradan kendilerine Cumhurbaşkanının bize verdiği sözü hatırlatmak isterim. Anayasanın ilk 4 maddesi neyin pahasına olursa olsun olduğu gibi kalacaktır. "