Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda konuştu. Koç, teknik direktör konusundan eleştirilere bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, "Belirlediğimiz 3 hocayla görüşmelerimiz devam ediyor. İkisiyle bütçe detaylarını konuşmaya başladık. İsmail Kartal bütün senaryoları bilerek bize geldi. Hatta teknik direktör senaryolarından birinde onun da görevi olabilir. " ifadelerini kullandı. 

Sarı Lacivertli taraftarlar bu açıklamanın ardından isimlerin kim olduğunu merak etmeye başladı.

İşte konuşmanın diğer satır başları:

'TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM'

"3 Temmuz'da sabaha karşı başlayan bu süreç boyunca dik duran, geri adım atmayan önceki başkanımız Aziz Yıldırım başta olmak üzere ilgili tüm isimlere, Fenerbahçe'sini her yerde her an savunan milyonlarca taraftara teşekkürlerimi sunarım. Fenerbahçe şike yaptı diye yazan çizen konuşanların inadına Yargıtay kararımızı pek çok gazeteye tam sayfa ilan olarak verdik. Verdik ki Fenerbahçe'nin haklılığı yüzlerine tokat gibi çarpsın"

'HATA YAPTIK'

Hatalar yapıldığını kabul eden Koç, "Bizi üzen, bizi mutsuz eden futbol takımımızın 3.5 senelik değerlendirmesine gelelim. Hata yaptık. Evet farklı vizyon, emeller, arzular ile huzurunuza çıktık. Evdeki hesap ne yazık ki çarşıya uymadı. İyi niyetimizden şüphe edemezsiniz"

'KARTAL'A BAŞARILAR DİLİYORUM'

"Bu sezon puan farkı çok çabuk şekillendi. Hocamız sezon başı çok eleştirilmişti. İyi gittiğimiz dönemde bile yerden yere vuruldu. Biz oluruz olmayız, bundan sonra hoca tercihlerinde dikkatli olmak gerekir. Pereira sonrası, daha önce görev yapan ve şampiyonluğun kıyısından dönen İsmail Kartal hocamızla yeniden anlaştık. Antalya kampımız çok iyi geçti. İsmail Kartal'a huzurlarınızda başarılar diliyorum"

AYKUT KOCAMAN İTİRAFI

“2018-19 sezonu 20 yıllık iktidardan sonra yepyeni bir yönetim. Bununla beraber Samandıra özelinde teknik direktör, idari menajer ve yeni sportif direktör çok fazla taşı aynı anda yerinden oynattık. Dönüp baktığım zaman belki de o zamanki hocamız Aykut Kocaman’ı tutup 1 sezon daha devam etmek doğru olabilirdi. Ama şu beyfendinin dediği gibi hiçbir zaman yaptığımız hatayı başkasına yüklemedik. Her zaman çıkıp konuştum.”

“TESPİT ETTİĞİMİZ BİR GRUP VAR”

“Şunu söylerken kelimelerimi dikkatle çekmek istiyorum. Çünkü Hulusi Belgü ve bu zihniyetin uzantıları cımbızla çektikleri kelimeler, gerçek olmayan söylemlerle, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü başkanlık makamını zayıflatmak için her türlü numarayı yapıyorlar. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum Bilin ki, içinizde küfür edilmedikçe her türlü aleyhte tezahüratı, lütfen müsabaka devam ederken değil, saygı ve anlayışla karşıladığımızı söylüyorum. Bir grup var, bu sezon aramıza katıldılar. Geçmişte kombine almadıkları tespitlidir. Onlar skor kötü giderken rollerini oynamak üzere gelen gruplar var.”

'O GRUBUN İÇİNDE 3-4 KİŞİ VARDI'

“Bakın, daha 4. hafta başladı. Dördüncü hafta durum neydi? Üç galibiyetle geldik Sivas maçına. Sıfır gol yemişiz. Dördüncü maçımız 1-1 bitti. Sayın Erol Bilecik stadın dışında basınla konuşmaya çalışırken protestolar başladı. 60-70 kişilik. O grubun içinde 3-4 kişi vardı. Onları güvenlik kameralarında inceledik. Üçü maça bile girmeyen kişilerdi. Dolayısıyla. Evet serzenişlerde haklısınız. Yönetime karşı tezahüratlarda haklısınız. Ama oraya sırf aleyhte bağırmak için gelen insanlar olduğunu da unutmayın.”

'100 YILDIR REKABET ETTİĞİMİZ KULÜPLERİN…'

“Sportif anlamda amatör şubelerde neler olduğunu anlatmak istiyorum. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe en rekabetçi spor kulübü kültürünü yaşatmaya devam etmiştir. 2018 yılına kadar fazla dillendirilmeyen, o zamana kadar şahsım ve Saffet Sancaklı’nın değindiği, o tarihten itibaren spor gündeminin en önemli konularından biri haline gelen ekonomik buhrandır. Bu ekonomik çöküşün 100 yıldır rekabet ettiğimiz büyük kulüplerin amatör şubelerindeki vizyon ve hedef küçültmelerine sebebiyet verdiği hepinizin malumudur. Fenerbahçe Spor Kulübü, yarıştığı her branşta, zirve hedefleriyle mücadele etmeye ara vermemiştir.”

'BU DÜŞÜNCEYİ TENKİT ETMİYORUM'

“Bununla beraber son Olimpiyatlar’da 108 kişilil Türkiye kafilesinin 22 sporcusu Fenerbahçe’dendir. Fenerbahçemiz bayrağı 22 sporcuyla Olimpiyatlar’da dalgalandırmıştır. Amatör şubeleri küçültün, hatta kapatın düşüncesini sık sık zikredenler de olmuştur. Bu düşünceyi tenkit etmiyorum. Hangi açıdan baktığınıza bağlı olarak haklı da bulabilirsiniz bu düşünceyi. Ama tüm bu olumsuz ekonomik koşullara rağmen, küçülelim düşüncelerine rağmen, Fenerbahçe’nin 115 yıllık geleneğine paralel olarak bu geleneği sürdürdük. İnşallah Fenerbahçe var olduğu müddetçe, Fenerbahçe Türk sporu için lokomotif olmaya devam eder.”