İngiltere Premier Ligin devlerinden Chelsea'de Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb'e kaybedilen 1-0'lık maçın ardından teknik direktör Tuchel ile ipler koptu. Ada ekibi, Alman menajer Thomas Tuchel ile yollarını ayırdı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Thomas Tuchel ve ekibine kulüpte geçirdikleri süre boyunca gösterdikleri tüm çabalar için teşekkür ederiz. Thomas burada geçirdiği süre içinde Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa ve Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandı. Chelsea tarihinde haklı olarak yerini alacak" denildi.

Açıklamanın devamında "Kulübün devralınmasının ardından 100 gün geçti. Kulübü ileriye taşımak için yoğun çalışmalar devam ediyor. Kulübümüzün yeni sahipleri bu geçişi yapmak için doğru zaman olduğuna inanıyor" ifadelerine yer verildi.

YERİNİ KİM ALACAK?

Ayrılık sürecinin ardından yeni teknik direktör için de çalışmalara başlayan Chelsea'de kulüp, "Bu konuda hızlı hareket edeceğiz. Yeni bir teknik direktör ataması yapılana kadar da başka bir açıklama yapılmayacak" sözleri dikkati çekti.

POTTER İDDİASI

Öte yandan Chelsea'nin Graham Potter'ı göreve getirmeyi düşündüğü iddia ediliyor. 47 yaşındaki Potter, Östersunds, Swansea City ve Brighton takımlarında görev almıştı.