TV100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olan Ethem Sancak, Beşiktaş'a ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Sancak, "Beşiktaş eğer TMSF'ye düşerse ihaleye girip satın alacağım" dedi.

'FİKRET ORMAN YANLIŞ YAPTI'

Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman'ın hatalar yaptığını söyleyen Sancak, "En büyük hayalim Beşiktaş başkanı olmaktı ama ömrüm ona yetmeyecek gibi. Çok iyi bir başkanımız var. Çok fedekar ve çok dürüst biridir. Fikret Orman iyi bir insandı. Bence yanlış şeyler yaptı. Kendine zarar verecek yanlışlar yaptı. İyi bir dostumdur, severim kendisini. Çebi, iyi bir strateji oluşturdu. Metin, Ali, Feyyaz havasına dönecek gibi görünüyor. Bu şirketleşme yasası ve kanunlar çıktı. Bunlardan dolayı çıkış yapılabilir. Bakın Göztepe'ye yabancı bir yatırımcı geldi. Futbolun mucidi İngilizler. İngiliz futbolu dernek yasası ile 1973 yılında çöktü. Dernekleri sildi kaldırdılar. Şirketleşme oldular" dedi.

'BEŞİKTAŞ'I SATIN ALACAĞIM'

Beşiktaş eğer TMSF'ye düşerse ihaleye girip satın alacağını açıklayan Sancak, "Allah korusun Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş’ı Asya’nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim. Hepsi düşecek, görünen o. 4 büyük takımın her biri yılda 1 milyar lira faiz ödüyor. Beşiktaş yılda 1 milyar lira faiz ödüyor, nereden çıkaracaklar bunu? Altyapıya önem verir de futbolcu yetiştirip satabilirlerse, Avrupa piyasasına ihracat yapabilirlerse belki, ama o da çok zor. Orada da hatalar yapıyoruz. Misal Rıdvan'ı çıkardık. Önlem alamadıkları için çok ucuza gitti. 5 sene kontrat yapamadılar. Rıdvan ilerde 30-40 milyonluk adam olacak. Benim için en asil rütbe, Beşiktaş'a taraftar olmaktır" dedi.