Gazeteciler, Körfez ülkesinde, FIFA tarafından onaylanan resmi bir Dünya Kupası web sitesinde listelenen 69 otelle oda arayan yeni evli bir eşcinsel çift gibi temasa geçtiklerini söyledi.

Norveç'te NRK, Danimarka'da İsveç'te SVT ve DR tarafından yürütülen araştırmaya göre, üç otel rezervasyonu kabul etmeyi reddetti, biri bunun otel politikasına aykırı olacağını öne sürdü. Diğer yirmi otel, erkek çifti eşcinsel olduklarını açıkça göstermedikleri sürece ağırlayacaklarını söyledi. 33 otel, eşcinsel çiftlerin rezervasyonu konusunda hiçbir sorun yaşamadı.

Katar'da erkek eşcinselliği yasadışı, üç yıla kadar hapis cezası, para cezası ve ölüm cezası olasılığı var. Ancak Körfez ülkesinde eşcinsellik nedeniyle ölüm cezasının uygulandığı bilinen bir vaka yok.

'MUHAFAZAKAR ÜLKE'

Dünya Kupası'ndaki Teslimat ve Miras Yüksek Komitesi (SC), Katar'ın "muhafazakar bir ülke" olduğunu, ancak "herkes için kucaklayıcı, güvenli ve erişilebilir olan kapsayıcı bir FIFA Dünya Kupası deneyimi sunmaya kararlı" olduğunu söyledi. Ancak buna uymayan oteller hakkında işlem yapacaklarını da sözlerine eklediler.

Komiteden bir sözcü, "FIFA Dünya Kupası ile bağlantılı herhangi bir ortağın beklenen standartların gerisinde kalmamasını sağlamak için bu iddialar hakkında daha fazla bilgi almaktan memnuniyet duyarız" dedi. 

ENDİŞELER GÖZ ARDI EDİLDİ

Geçen ay, dünyanın dört bir yanından LGBTQ+ destek grupları, hem FIFA’yı hem de SC'yi, bu yıl turnuvaya katılan topluluk üyeleriyle ilgili endişelerini görmezden gelmekle suçladı. Bir açıklamada, Galler'deki Rainbow Wall, İngiltere'deki LGBTQ+ grubu Three Lions Pride, Kuzey Amerika Bağımsız Destekçiler Konseyi ve Avrupa Futbol Taraftarları da dahil olmak üzere sekiz grup, hem FIFA hem de SC'nin LGBTQ+ topluluğunun üyelerinin yeterli davranmadığını söyledi. (Middle East Eye)