İsviçreli savcılar, bir zamanlar futbolun en güçlü isimlerinden olan ikiliyi rüşvet almakla suçluyor. 

86 yaşındaki Blatter, "suistimale alternatif olarak dolandırıcılık, cezai kötü yönetime alternatif olarak sahtekarlık ve bir belgede sahtecilik" ile suçlanıyor. 66 yaşındaki Platini, dolandırıcılık, zimmete para geçirme, suç ortağı olarak kötü yönetime katılmak ve bir belgede sahtecilik yapmakla suçlanıyor.

Bir zamanlar yakın arkadaş olan ancak şimdi düşman olan Blatter ve Platini, her ikisi de yanlış yaptıklarını reddetti. Platini'nin 1998 ve 2002 yılları arasındaki danışmanlık çalışmasıyla ilgili ödeme konusunda sözlü bir anlaşmaları olduğunu söylüyorlar.

KARAR TEMMUZ’DA ÇIKIYOR

Bellinzona'daki Federal Ceza Mahkemesi'ndeki üç yargıç, 22 Haziran'a kadar sürecek davaya bakacak. Kararın 8 Temmuz'da verilmesi bekleniyor. Platini ve Blatter suçlu bulunmaları halinde beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Blatter, "Bu dava 2011'deki bir olaya kadar uzanıyor. Bu idari bir mesele, ödenmesi gereken bir maaş ödemesi. Konu, maaş ödemesi olarak doğru bir şekilde beyan edilmiş, buna göre hesaplanmış ve FIFA'nın ilgili tüm organları tarafından onaylanmıştır" dedi. 

Platini, "Bu duruşmaya sükunet ve güvenle yaklaşıyorum. Yıllarca süren vahşi suçlamalar ve iftiralardan sonra adaletin tam ve kesin olarak yerine getirileceğine inanıyorum. Mahkemede son derece dürüst davrandığımı kanıtlayacağız. Kalan maaşın ödenmesi FIFA tarafından bana yapıldı ve tamamen yasal" dedi. 

FUTBOLDAN MEN EDİLDİLER

FIFA Etik Komitesi, 2015 yılında Blatter ve Platini'yi başlangıçta sekiz yıl süreyle futboldan men etti, ancak daha sonra bu süre azaltıldı. Komite, Blatter yeniden seçilmek isterken yapılan işlemin şeffaflıktan yoksun olduğunu ve bir çıkar çatışması teşkil ettiğini söyledi. (Reuters)