Manchester polisi, 47 yaşındaki Giggs'in Aralık 2017 ile Kasım 2020 arasında bir dizi zorlama ve alıkoyma davranışıyla suçlandığını söyledi. 

Giggs ayrıca 30'lu yaşlarındaki bir kadına bedensel zarar vermekle ve 20'li yaşlarındaki bir kadına ortak saldırı ile de suçlanıyor.

Bir ifadesinde, suçlamalardan masum olduğunu ve adını temize çıkarmayı dört gözle beklediğini söyleyen Giggs, "Hukukun yargı sürecine tam saygı duyuyorum ve iddiaların ciddiyetini anlıyorum. Mahkemede suçsuz olduğumu ispat edip adımı temize çıkarmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

MİLLİ TAKIMDAN KOVULDU

Galler Futbol Federasyonu (FAW), suçlamaların ardından Galler milli takımının menajeri olan Giggs'in görevine son verildiğini açıkladı. 

Federasyon, "Robert Page'in bu yaz yapılacak Euro 2020 turnuvasında ülkenin milli takım menajeri rolünü üstleneceğini ve Albert Stuivenberg'in yardım edeceğini" açıkladı.

Giggs, görevden alınmasıyla ilgili, "Robert Page'e, antrenör kadrosuna, oyunculara ve taraftarlara bu yaz yapılacak olan turnuvada başarılar diliyorum" diyerek, dava devam ederken başka yorum yapmayacağını da sözlerine ekledi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Kraliyet Savcılık Servisi’nden (CPS) yapılan açıklamada, “Manchester polisine, Ryan Giggs'i zorlayıcı ve fiili bedensel zarara yol açan saldırılarda bulunmakla suçlama yetkisi verdik. 
CPS, Manchester polisinden bir delil dosyasını inceledikten sonra Giggs'i suçlama kararı aldı. Ceza yargılamaları aktiftir ve sanığın adil yargılanma hakkını tehlikeye atacak hiçbir şey yayınlanmamalıdır" denildi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)