Real Madrid'den yapılan açıklamada, "Futbol, dünyaya izletilmesi gereken değerlerden ve hedeflerden çok uzak bir imaj yaşandı" denildi. 

Real Madrid’in 1-0 kazandığı maç yarım saatten fazla ertelendi ve Liverpool taraftarları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından St. Petersburg'dan Stade de France'a alınan maçta polisin aşırı müdahalesi, kaos ve aşırı kalabalıktan bahsetti.

‘İNFİAL YARATAN OLAYA DÖNÜŞTÜ’

Liverpool CEO'su Billy Hogan, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in İngiliz taraftarları suçlayan yorumlarını "utanç verici" olarak nitelendirdi ve Real Madrid'deki mevkidaşı ile konuştuktan sonra İspanyol kulübünün taraftarlarının da sorunları olduğunu söyledi.

Real Madrid’den yapılan açıklamada, "Stade de France çevresinde ve giriş noktalarında ve hatta stadyumun içinde meydana gelen talihsiz olayları" ve taraftarlarının "söz konusu olaylara kurban gittiği" belirtildi. 

Açıklamanın devamında, “Bu mekanın finale ev sahipliği yapmasına neden olan nedenleri ve kullanılan kriterleri günün tecrübelerini de göz önünde bulundurarak bilmek istiyoruz. Ayrıca taraftarları terk edilmiş ve savunmasız bırakanların tespit edilmesi için cevap ve açıklama talep ediyoruz. Oyuna katılan tüm taraftarlar için harika bir futbol festivali olması gereken bir etkinliğin, hızla dünya çapında infial yaratan olaya dönüştüğünü düşünüyoruz" denildi. 

UEFA OLAYI DİDİK DİDİK EDİYOR

Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, finalde neler olduğuna dair bağımsız bir rapor hazırladı. Fransız yetkililer sahte biletleri sebep gösterdi ve Liverpool futbol kulübünü taraftarlarını kontrol edememekle suçladı, ancak taraftarların yerel çeteler tarafından hedef alındığı da ortaya çıktı. (BBC)