İngiliz medyası, Suudi Medya Grubu'nun şu anki sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in Ukrayna'daki savaşın ardından Birleşik Krallık hükümeti tarafından yaptırıma uğrayan İngiliz futbol kulübünü satın almak istediğini bildirdi.

LinkedIn sayfasına göre al-Khereiji, açık hava reklamcılık şirketi Al-Arabia'nın CEO'su, Saudi Media Company'nin başkanı ve MBC Group'un ticari reklam ve satış kolu olan MBC Media Solutions'ın başkanı. Chelsea taraftarı olan al-Khereiji, Londra merkezli Cass Business School'da eğitim gördü ve İngiliz başkentindeki Deutsche Bank'ta analist olarak çalıştı.

Aralık ayında, Premier Lig futbol kulübü Newcastle United'ın yüzde 80'ine sahip olan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), cep telefonu operatörü olan Saudi Telecom'daki yüzde altı hissesinin satışından 3,2 milyar dolar topladı. 

VALİLİK YAPMIŞTI

Cumartesi günü Premier Lig, Abramovich'i Chelsea'nin yöneticisi olarak askıya aldıklarını doğruladı. İngiliz hükümeti tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile uzun süredir devam eden bağlantıları olmakla suçlanan milyarderin İngiltere'deki varlıkları donduruldu.

2000-2008 yılları arasında Rusya'nın doğusundaki Çukotka eyaletinin valisi olarak görev yapan Abramovich, Rus liderle bağlantılarını reddetmeye devam ediyor. 2 Mart'ta İsrail ve Portekiz vatandaşlığına da sahip olan Abramovich, Chelsea'yi satma kararını açıkladı. Kulüp için 3 milyar sterlin istediği düşünülüyor. Chelsea şu anda kulübün gelir akışını ciddi şekilde sınırlayan özel bir lisans altında faaliyet gösteriyor.

Kaynaklar ayrıca Middle East Eye'a, Suudi hükümetine yakınlığı göz önüne alındığında, Suudi konsorsiyumunun teklifinin "yeşil ışık alma ihtimalinin düşük" olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Suudi Arabistan’dan gelen bu teklif, Riyad ile doğrudan bağlantısı olmayan özel bir konsorsiyum tarafından yönetiliyor olarak gözüküyor. (Middle East Eye)