Bu yılki Dünya Kupası, alkol konusunda sıkı denetimlerin olduğu bir Müslüman ülkede düzenlenen ilk dünya kupasıdır ve genellikle bira tutkunlarıyla ilişkilendirilen ve küresel bira markalarının sponsorluğunda düzenlenen bir etkinliğin organizatörleri için benzersiz zorluklar sunacak. 

1.2 MİLYON TARAFTAR

Bir kaynak, Reuters'e verdiği demeçte, "Stadyumlarda planlar yeni kesinlik kazanıyor, ancak şu anki tartışma taraftarlara varışta ve stadyumdan ayrılırken bira içmelerine izin vermek, ancak maç sırasında veya stadyumda bira servis edilmeyecek" dedi. 

2 Haziran tarihli ve Reuters tarafından görülen bir belge, organizatörlerin, çoğu maç günlerinde sınırsız bira içmeye alışmış tahmini 1.2 milyon futbol taraftarının taleplerini nasıl karşılamayı planladıklarına dair ilk görüşü veriyor. Futbolun içkiyle ilişkisi uzun zamandır zor bir ilişkiydi ve 2014 Dünya Kupası'na kadar Brezilya, yönetim organı FIFA'nın baskısı üzerine stadyumlarda alkol yasağını kaldırdı.

GECE KULÜBÜ YAPILIYOR

Körfez Arap devletinin 2010'da ev sahipliği haklarını kazanmasından bu yana bu yılki turnuvada alkol konusunda bir soru işareti var. Katar'da halka açık yerlerde alkol tüketmek yasa dışı. Bununla birlikte, Kasım ayındaki Dünya Kupası'ndaki taraftarlar, Katar'ın başkenti Doha'daki Al Bidda parkındaki ana FIFA taraftar bölgesinin belirli bölümlerinde kısıtlı zamanlarda bira satın alabilecekler.

Kaynak, "Önceki Dünya Kupası taraftar bölgelerinden farklı olarak, bira tüm gün boyunca değil, belirli zamanlarda servis edilecek" dedi. Ayrıca, bir otelin teslimat girişi ile bölge soğutma tesisi arasında yer alan ve 3 metrelik bir duvarla çevrili kumluk bir arsa, Tekno müzik ve alkol veren 10 bin kişilik bir mekana dönüştürülecek. (Reuters)