118 yaşındaki Kane Tanaka'nın, 11 Mayıs'ta Japonya'nın güneyindeki Fukuoka'da Tokyo Olimpiyatları için düzenlenen röleye katılması gerekiyordu. Mart ayında başlayan röleye, olayla bağlantılı sekiz vaka ile gölge düştü.

AİLESİ MAİL ATTI

Geçen ay, vakalardaki artışın ortasında, Japonya, Tokyo ve Osaka dahil olmak üzere büyük şehirlerde olağanüstü hal ilan etti. Birkaç ünlü isim de virüsle ilgili endişeler üzerine meşale rölesinden çekildi. 

1903 doğumlu Bayan Tanaka, Mart 2019'da Guinness Dünya Rekoru tarafından dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak kabul edildi.

Huzurevindeki bir yetkili, ailesinin röle organizatörlerine e-posta gönderdiğini, "kendisi ve ailesi virüsü huzurevinde yaymaktan endişe duyduğu için röleden çekilmek istediğini" söyledi.

ÜLKEDE DURUM KRİTİK

25 Nisan'da Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo illerinde kısıtlamalar getirildi ve bitiş tarihi 11 Mayıs oldu. Ancak yerel basın, hükümetin kısıtlamaları uzatmayı düşündüğünü bildirdi.

Bu kısıtlamaların olimpiyatları ne kadar etkileyip etkilemeyeceği belli değil. 

Pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen Oyunların 23 Temmuz'da başlaması planlanıyor. NHK yayın kuruluşuna göre, Osaka'daki ağır hastalar için hastane kapasitesi şimdi yüzde 99'u aştı. 

Bölge Valisi Yoshimura Hirofumi, vilayetin olağanüstü halinin bu ay sona erdirilebileceğinden şüphelendiğini söyledi.

(BBC, Çeviri:polemikhaber)