Copa America başlangıçta Kolombiya ve Arjantin tarafından ortaklaşa ev sahipliği yapacaktı, ancak iki ülkedeki ateşli sokak protestoları ve corona virüs mücadelesi turnuvayı iptal ettirdi.

YARIM MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Pazartesi günü, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu Conmebol sürpriz bir hareketle, dünyanın ikinci en yüksek Covid-19 ölüm sayısına sahip olan Brezilya'nın 13 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan futbol etkinliğine ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Conmebol'un Paraguay başkanı Alejandro Domínguez, "Turnuvaya ev sahipliği yaptıkları için Başkan Jair Bolsonaro ve kabinesine özel bir teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Duyuru, Covid-19 salgınında 462 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Brezilya'da ani bir tepkiye neden oldu. Bolsonaro, salgını feci şekilde kötü idare etmekle suçlanıyor.

‘’COVA AMERİCA’’

Bolsonaro'nun Covid-19’a karşı gösterdiği reaksiyona ilişkin bir kongre soruşturmasının raportörü olan Brezilyalı senatör Renan Calheiros, bunun "ölüm şampiyonası" olacağını iddia etti ve "inanılmaz" fikri kınadı. Calheiros, Neymar gibi Brezilyalı oyuncuları "akrabalarınız ve tanıdıklarınız ölmeye devam ederken" sahaya çıkmamaya çağırdı.

Brezilya'nın en iyi spor yazarlarından biri olan Juca Kfouri, turnuvayı “Cova América” veya “Amerikaların Mezarı” olarak nitelendirdi.

Brezilya'nın en tanınmış yorumcularından Luís Roberto, “Bu utanç verici. Bu bir provokasyon. Bu, tüm Brezilyalıların yüzüne atılmış bir tokat" dedi.

(Guardian, Çeviri:Polemikhaber)