Milli Takım'ın tecrübeli çalıştırıcısı Stefan Kuntz düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

'TÜRKİYE'Yİ ALMANYA'DA TEMSİL ETMEK İSTERİM'

Türkiye'nin Euro 2024'te yer alacağını ifade eden Stefan Kuntz, "Beklenti olarak kesinlikle EURO 2024'e katılmamızı beklemelisiniz. Bir Alman olarak, Türkiye'yi Almanya'da temsil edebilmek çok istediğim bir şey. Takımımızda bulunan oyuncular hem performans hem de kalite olarak EURO 2024'e gidebilecek seviyede" ifadelerini kullandı.

KUNTZ MEHMET CAN'DAN UMUTLU

Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Schalke'li oyuncu Mehmet Can'dan umutlu olduğunu ifade eden Kuntz "Mehmet Can, bugüne kadar hiç Türk Milli Takımı düzeyinde oynamadı. Buraya alışması süre alacaktır. Buraya dahil etmemizin sebebi, buradaki aile ortamına katkı sağlaması. Almanya Ümit Milli Takımı'nı da seçebilirdi ancak milli takım konusunda net bir tavrı vardı" şeklinde konuştu.

'BAKIŞ AÇILARIMIZI GÖRÜŞTÜK'

Salih Uçan'ın Milli Takım'a seçilmemesine dair yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Teknik direktör Kuntz, "Salih Uçan hakkında bazı olumsuz açıklamalar vardı. Beni aradı ve konuştuk. Bakış açılarımızı görüştük. Benden bu durumdan dolayı özür diledi, ben de yaptığının doğru olduğunu ve bir anlaşmazlık varsa iki kişinin kendi arasında çözmesi gerektiğini belirttim" dedi.

(KAYNAK)