Temiz su bulamayan bir vatandaş Kahramanmaraş'ta AFAD yetkililerinden yardım istedi. Yetkililerin ‘yardımların artık bittiğini’ belirtmesi üzerine tepki gösteren vatandaş, 'Su istiyorum sadece su, yetkililerden biri bana ‘yüzüğünü sat’ diyor' diye konuştu. 

'SU İSTİYORUM, 'YÜZÜĞÜNÜ SAT' DİYOR!' 

Veryansın haberine göre Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili yıkan depremler sonrası bir depremzedenin isyanı sosyal medyada gündem oldu. Gazeteci Ruşen Takva; Kahramanmaraş Belediye Meydanında kurulan yardım merkezinde bir depremzedenin 'Su istiyorum sadece su, yetkililerden biri bana ‘yüzüğünü sat’ diyor' diyerek isyan ettiği anları paylaştı.

'NE YAPARSAN YAP KENDİ BAŞININ ÇARESİNE BAKACAKSIN, DİYORLAR' 

'Ne yaparsan yap kendi çarene bakacaksın’ diyorlar.' diye konuşan depremzede, 'Ne yaparsan yap kendi çarene bakacaksın’ diyorlar. Bir koli su istedim. ‘Benim evde çocuklarım var’ dedim. ‘Su yardımı yapılmıyor, bitti artık yardımlar’ diyor. ‘Param yok’ diyorum. Öbürü de gülüyor ‘Parmağında yüzük var. Niye bozdurup da kendi ihtiyacını almadın’ diyor. Önce adam etsinler sonra şu AFAD’ın başına oturtsunlar. Cahil cahil oraya oturtup da bizi rencide etmeye ne hakları var? Erzakları da kendilerinin olsun, yiyecekleri de kendilerinin olsun. Ben sadece su istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Vatandaş, 'Çadır bulamadım dört günlük bebeğimle 15 gün süründüm, 15 gün sonra kendi imkanlarımla bir çadır kurdum.'  diyerek isyan etti.  Ayrıca bir yetkilinin, olayı görüntüleyen gazeteciye 'Çekme”'dediği duyuldu.