Katar 2022 Dünya Kupası'nda adından söz ettiren ve son oynanan Türkiye-Hırvatistan maçında sahanın yıldızları arasında yer alan Dominik Livakovic, Süper Lig devinin hedefinde. Başarılı kaleci de transfere yeşil ışık yakmış durumda.

Dinamo Zagreb forması giyen Dominik Livakovic, Türkiye-Hırvatistan maçında Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu ve Cenk Tosun'un net pozisyonlarında gole izin vermemiş ve maçın yıldızları arasında yer almıştı. Katar 2022 Dünya Kupası'nda da Hırvatistan'ın dünya üçüncüsü olmasında büyük pay sahibi olan 28 yaşındaki kaleci için Süper Lig devinden hamle geldi. Livakovic de transfere yeşil ışık yaktı. İşte ayrıntılar...

PERFORMANSIYLA DAMGA VURMUŞTU

Türkiye-Hırvatistan maçının 5. dakikasında Salih Özcan orta sahada topu kaptı ve ceza sahası sağ çaprazda Cengiz Ünder'i buldu. Cengiz'in vuruşunda Hırvatistan file bekçisi Livakovic gole izin vermedi.

Müsabakanının 10. dakikasında A Milli Takımı'nda Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı kaparak ceza sahası sol çaprazdan kaleye müthiş vurdu, kaleci Livakovic parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

90+3. dakikada Cenk Tosun sağ kanaatta 3 rakibinin arkasından topu çıkardı ve ceza sahasına girerek kaleye vurdu, kaleci gole izin vermedi. Dönen topu Umut Nayir altı pas içinde kafa ile tamamlamak istedi ama top üstten dışarıya gitti.

Fotomaç