İşte Dünya Kupası’nda oynayamayacak yıldız isimler…

FRANSA

Paul Pogba, sezon öncesi dizinden sakatlandı ve Eylül ayında menüsküs tedavisi için ameliyat oldu. 29 yaşındaki oyuncu antrenmana devam etti ancak 31 Ekim'de menajeri, oyuncusunun Dünya Kupası'ndan önce Juventus veya Dünya Kupası için sahaya dönmeyeceğini söyledi.

pogba

Hamstring sakatlığı nedeniyle bu sezon yalnızca iki lig maçında forma giyen Chelsea’nin orta saha oyuncusu N’Golo Kante, ameliyatının ardından 4 ay sahalardan uzak kalacak.

PSG’nin formda stoperlerinden Presnel Kimpembe, hamstring sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası’nda forma giyemeyecek. 

kimpeme

Red Bull Leipzig’in hücum oyuncusu Christopher Nkunku, Fransa'nın Dünya Kupası kadrosuna dahil edildi, ancak antrenman sırasında takım arkadaşı Eduardo Camavinga'nın müdahalesi sonrasında sol dizinden sakatlanması nedeniyle turnuvadan çıkarıldı.

nkunku

İngiliz takımlarından Aston Villa’nın orta sahadaki yıldızı Boubacar Kamara, Eylül ayında çapraz bağlarından sakatlandı. Bu sakatlık nedeniyle, Dünya Kupası sonrasına kadar forma giyemeyecek. 

camara

PORTEKİZ

İngiltere Ligi’nin önemli takımlarından Liverpool’un forveti Diogo Jota, Manchester City maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle turnuvayı kaçıracak, ancak kulübünün Teknik Direktörü Jurgen Klopp, sakatlığın ameliyat gerektirmediğini söyledi.

JOTA

Wolverhampton Wanderers’ın 22 yaşındaki kanat oyuncusu Pedro Neto, Ekim ayında West Ham United'a karşı ayak bileğinden sakatlanmıştı. Genç yıldız 2022 Dünya Kupası’nı kaçıracak. 

neto

ALMANYA

26 yaşındaki Red Bull Leipzig forveti Timo Werner, Kasım ayının başında Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk'i 4-0 yendikleri sırada ayak bileğinden sakatlandı ve 2022'nin geri kalanında sahada olmayacak. 

werner

Borussia Dortmund kaptanı Marco Reus ayak bileğinden sakatlandı ve tam olarak iyileşemedi. Reus, Almanya'nın kupa kazandığı Brezilya'ya gitmesinin arifesinde sakatlandıktan sonra 2014 Dünya Kupası'nı da kaçırdı.

reus

İNGİLTERE

22 yaşındaki sağ bek Reece James, Ekim ayında Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'nde AC Milan'a karşı oynadığı maçta dizinden sakatlanmasının ardından milli takımda forma giyemeyeceğini söylemişti.

reece james

Sol bek Ben Chilwell, Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb'i yendiği maçın uzatma dakikalarında dizinden sakatlandı ve günler sonra kendisini Dünya Kupası'ndan edecek "önemli bir sakatlık" yaşadığını açıkladı.

chilwell

SENEGAL

Sadio Mane, Bayern Münih'te sakatlık geçirmesine rağmen Senegal'in Dünya Kupası kadrosuna alındı, ancak yetkililer sakatlığının ameliyat olması gerektiğini doğruladıktan sonra turnuvadan çıkarıldı.

mane

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER