İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken o dönemde 29 yaşında olan tarikat üyesi Kadir İstekli ile dini nikâhla ‘evlendirmesi’ ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması ülke gündeminde infial yaratmıştı.

İsmailağa cemaati olayın ardından Gümüşel ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kendisinin camiamıza gönül bağı olmakla beraber cemaatimizde ve vakfımızda herhangi bir resmi görevi ve yetkisi yoktur, olmamıştır” ifadelerini kullansa da İsmailağa cemaatinin önde gelen hocaları istismar olayını ‘iftira’ olarak yorumlamış, istismarcı baba Gümüşel’e ‘büyük âlim’ diyerek sahip çıkmıştı.

Kamuoyunun tepkisinin ardından 15 Aralık’ta Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı, bazı tarikat üyeleri ise adliye önüne giderek destek oldu.

KADIN DERNEKLERİNİ VE LGBTİ+'LARI HEDEF ALDILAR

Gümüşel ve İstekli’nin tutuklanmasının ardından tarikat üyeleri sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulundu. Yusuf Ziya Gümüşel'in sahiplenildiği, 'İşte size gerçekler' başlığı taşıyan mesaj tarikat üyelerince paylaşıldı. Paylaşımlarda H.K.G.’yi Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve LGBTİ+’ların kandırdığı iddia edildi. Söz konusu paylaşımda H.K.G. psikolojisi bozuk olarak diye nitelendirildi. Dava konusu olan ses kaydı ise 'ne olduğu belli olmayan' diye nitelendirildi. 

ısmaılaga cemaatı paylasım

'DİK TUT BAŞINI YUSUF HOCAM'

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Danişment Mahalle Cami İmamı Yakup Özerkan ile Bursa İnegöl AK Parti Kadın Kolları Yöneticisi Gülten Berk de aynı mesajı paylaşan isimler arasında yer aldı. Özerkan ve Berk ise paylaşımına, “Dik tut başını Yusuf hocam, iftiraya uğramak Yusuf’ların kaderidir. Lakin sonunda hem gönüllere hem ülkeye sultan olurlar. Biz biliyoruz ki senin gömleğin arkadan yırtıldı. Müsterih ol bakma çakallara” notunu düştü.(Cumhuriyet)