İşte CHP'nin AK Parti'den devraldığı enkaz: 56 milyar 500 milyon TL! İşte CHP'nin AK Parti'den devraldığı enkaz: 56 milyar 500 milyon TL!

AK Parti iktidarı, TBMM Başkanlığı'na yeni bir kanun teklifi sundu. Bu teklif, havalimanlarında elle aramayı zorunlu hale getiriyor. Elle aramayı reddeden yolcular uçağa binemeyecek. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz kalması durumunda yolcu ve eşyalarının elle aranacağını belirtti.

AK Parti Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu teklifle ulaştırma, denizcilik, haberleşme, uzay ve bilgi teknolojileri alanlarında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet sunmayı, toplumun yaşam kalitesini artırmayı ve ülke kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

TÜM YOLCULARIN GÜVENLİĞİ İÇİN

Güler, havalimanlarındaki güvenlik düzenlemeleri hakkında yaptığı açıklamada, tüm yolcuların, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesi amacıyla, havaalanlarına ve uçaklara geçişte yanlarındaki eşyalarıyla birlikte teknik cihazlarla ve gerektiğinde elle kontrol edilebileceğini belirtti.

Teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçsuz kalması halinde yolcunun ve eşyalarının elle aranmasını kabul etmemesi durumunda havaalanı ve uçağa alınmayacağını ifade eden Güler, bu durumda Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümlerinin geçerli olacağını vurguladı.

Teklifte yer alan düzenlemeler şu şekilde:

Havalimanı girişinde tüm yolcular cihazlarla aranacak. Cihazlarla yapılan aramaların yetersiz kalması durumunda elle arama yapılacak. Ancak, kendisinin veya eşyalarının elle aranmasını kabul etmeyen yolcular uçağa kabul edilmeyecek. Havacılık güvenliği kapsamında, özel güvenlik personeli genel kolluk gözetiminde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.

Uçuş sırasında tehlikeli ve zorunlu durumlar dışında insan hayatını tehlikeye atan eylemlerin cezası artırılıyor. Bu çerçevede, uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak, keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin üst ceza limiti 500 bin liraya kadar çıkarılacak. Kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler, Bakanlık tarafından belirlenen şartları sağlayamamaları veya verilen süre içinde bu şartları yerine getirememeleri durumunda ilgili sahada hizmet veremeyecekler. Aykırı hareket edenlere Bakanlık veya liman başkanlığı tarafından 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak.